Ex-Hr.Ms. Van Kinsbergen naar veerboot in nood

Gestart door Ace1, 28/12/2014 | 13:01 uur

DvdW

Citaat van: Ace1 op 30/12/2014 | 20:47 uur
In 2007 heb ik de website marineschepen.nl grondig doorgelezen en kon die voorwaarden toen nergens vinden, heb in 2011 dat nog eens gedaan en toen waren er ook nog geen voorwaarden.
Juist.........
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Lex

Citaat van: Ace1 op 29/12/2014 | 22:32 uur
Dat lees ik nu pas voor het eerst, waarom horen we dat nu pas dan van defence news was dit mij bekend.
Het is aan het individueel lid om dat te lezen en niet de taak van het beheersteam.

[/quote]

Ace1

Citaat van: DvdW op 30/12/2014 | 10:19 uur
Gratis tip: Eerst lezen, daarna pas (eventueel) kopieren...

In 2007 heb ik de website marineschepen.nl grondig doorgelezen en kon die voorwaarden toen nergens vinden, heb in 2011 dat nog eens gedaan en toen waren er ook nog geen voorwaarden.

DvdW

Citaat van: Ace1 op 29/12/2014 | 22:32 uur
Dat lees ik nu pas voor het eerst, waarom horen we dat nu pas dan van defence news was dit mij bekend.


Gratis tip: Eerst lezen, daarna pas (eventueel) kopieren...
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Ace1

Citaat van: Lex op 29/12/2014 | 22:30 uur
Zeer veel dank voor het zonder toestemming plaatsen van artikelen van deze site.
Kijk eens op: http://marineschepen.nl/over/overcenter.html en dan met name naar het gedeelte over het overnemen van artikelen.
Wie gaat de rekening betalen?

Dat lees ik nu pas voor het eerst, waarom horen we dat nu pas dan van defence news was dit mij bekend.


Lex

Zeer veel dank voor het zonder toestemming plaatsen van artikelen van deze site.
Kijk eens op: http://marineschepen.nl/over/overcenter.html en dan met name naar het gedeelte over het overnemen van artikelen.
Wie gaat de rekening betalen?

Ace1

Alle passagiers van veerboot gehaald - tien doden


De omstandigheden tijdens de reddingsoperatie waren ruw.

De reddingsoperatie van de ferry Norman Atlantic waarop gisteren brand uitbrak in de Adriatische Zee is voorbij. Iedereen is inmiddels van de boot gehaald, schrijft persbureau AFP.
Volgens de laatste berichtgeving zijn circa zeventig mensen opgenomen in het ziekenhuis. Aanvankelijk stond het dodental op vijf, maar gedurende de dag werd bekend dat er nog vijf lichamen zijn gevonden. Er zijn dus zeker tien mensen omgekomen, schrijft persbureau AFP.

In totaal waren er volgens de passagierslijst 478 passagiers en bemanningsleden aan boord van de ferry, waaronder vier Nederlandse passagiers. Dat aantal staat echter niet vast, aldus de Italiaanse minister van Transport Maurizio Lupi. In totaal zijn er volgens AFP nu 427 mensen gered van boord, waaronder al zeker drie Nederlanders. Van de laatste is dat nog onbekend. Italiaanse en Griekse media spreken van 38 vermisten.

De meerderheid van de passagiers is Grieks, de bemanning is grotendeels Italiaans. De brand brak uit in de garage van de veerboot, waar ruim 220 voertuigen stonden, en verspreidde zich vervolgens snel over de rest van het schip. Sommige passagiers zeiden tegen Italiaanse nieuwsmedia ook explosies gehoord te hebben.



De omstandigheden voor de operatie waren niet ideaal: het stormde op zee, er waren hoge golven en het was erg koud, schrijft persbureau AP. De brand is sinds gisteravond onder controle, maar omdat het schip binnen vol rook stond, moesten de passagiers gisteravond buiten op het dek in de kou en regen wachten tot ze van boord konden worden gehaald. Ze kregen via een ander marineschip dekens. Niettemin moest een aantal passagiers wegens onderkoelingsverschijnselen met een helikopter naar het ziekenhuis in de Zuid-Italiaanse stad Galatina gebracht worden.

SCHIP HAD TEKORTKOMINGEN
De veerboot was 19 december nog geïnspecteerd door de havenautoriteit van Patras. Daarbij werden zes 'deficiënties' gevonden, maar volgens de instantie was er geen enkele zo ernstig dat het schip ervoor in de haven moest worden gehouden. Het zou gaan om een slecht werkende brandwerende deur en ontbrekende noodverlichting. De defecten zouden vervolgens gerepareerd zijn.

STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK
Er zal een strafrechtelijk onderzoek komen naar de veerbootmaatschappij. Dat heeft een officier van justitie aangekondigd na een bezoek aan de haven van Bari. Uit het onderzoek moet blijken of de brand is aangestoken.

NEDERLANDS BEDRIJF GAAT FERRY BERGEN
Het Nederlandse bedrijf Boskalis gaat de Norman Atlantic bergen. Dat bevestigt Boskalis zelf. In totaal zijn er vijftien mensen al bezig of nog onderweg. Vijf schepen van Boskalis zullen assistentie verlenen bij de berging. Onder de bergers zijn twee brandweermannen die ervaring hebben met scheepsbranden.

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/12/29/alle-passagiers-van-veerboot-gehaald-vijf-doden/

Ace1

Drie Belgen aan boord van brandende ferry

Op de brandende ferry Norman Atlantic die stuurloos tussen Griekenland en Italië drijft, zitten ook drie Belgen. Dat meldt de FOD Buitenlandse Zaken zondag. Details zijn er nog niet.

In totaal zijn er nog zeker 250 mensen aan boord. Naast de Belgen zijn er onder meer drie Nederlanders en ook Duitsers, Italianen en Albanezen.

Toen de brand zondagochtend vroeg uitbrak waren er ruim 466 mensen op de ferry. Inmiddels zijn ruim 130 mensen van boord gehaald. Door harde wind en hoge golven verloopt de evacuatie in de Adriatische Zee uiterst moeizaam.

Het schip drijft stuurloos richting Albanië, aldus de kapitein.

Honderden passagiers op de Norman Atlantic -van een Italiaanse rederij en geen Griekse zoals eerder gemeld- werden in de nacht van zaterdag op zondag in hun slaap verrast door het brandalarm. Velen, naar verluidt 300 mensen, zitten zondagochtend nog op het dek van de brandende ferry vast.

Het schip zou volgens een ooggetuige slagzij hebben gemaakt, waardoor de plaats beperkt is. 'De mensen zijn bang en huilen', klinkt het. Volgens de Griekse zender Skai zouden er ook mensen in paniek in het water zijn gesprongen.

Aan boord van de ferry waren 411 passagiers en 56 bemanningsleden. Het schip voer van de Griekse havenstad Igoemenitsa naar het Italiaanse Ancona, toen er omstreeks 3 uur brand uitbrak in de autogarage. Het vuur breidde zich snel uit.

Volgens de Griekse minister van Defensie Nikos Dendias wordt de reddingsoperatie vanuit Italië gecoördineerd.

http://www.gva.be/cnt/dmf20141228_01449194/brand-breekt-uit-op-griekse-ferryboot

Ace1

Drie Nederlanders op veerboot die bij Griekenland in brand staat

Op een veerboot die onderweg was van Griekenland naar Italië is vanochtend brand uitgebroken. Zo'n 130 van de 466 opvarenden zijn geëvacueerd. Storm en hoge golven verhinderen volgens Griekse media de reddingswerkzaamheden. De veerboot vervoert 411 passagiers en heeft 55 bemanningsleden. Onder hen zijn drie Nederlanders, zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld aan persdienst ANP.
De brand brak uit in de garage van de ferry, waar ruim 220 voertuigen in stonden, en heeft zich snel over de rest van het schip verspreid. Een van de passagiers heeft gezegd dat er niet genoeg reddingsboten zijn.

Update 12.47: Het schip is volgens de kapitein stuurloos en drijft het richting Albanië. Het vuur is nog niet gedoofd. Griekse media melden dat door het slechte weer reddingsboten zijn weggedreven voordat inzittenden aan boord konden stappen.

De Griekse minister van zeevaart Miltiadis Varvitsiotis spreekt van een "zeer complexe reddingsoperatie", meldt persbureau AP.

"De zichtbaarheid is slecht en de weersomstandigheden zijn moeilijk."
NORMAN ATLANTIC
Er zijn geen gewonden gevallen en volgens de autoriteiten is de kans dat de Norman Atlantic zinkt klein. De Italiaanse en de Albanese autoriteiten helpen bij de reddingsoperatie en er worden reddingshelikopters ingezet.

De Italiaanse veerboot 'Norman Atlantic' was vanochtend vertrokken uit de haven van Patras en was onderweg naar de haven van Ancona. Het schip zond een noodsignaal uit toen het zich op ruim 60 kilometer van het noordwestelijke eilandje Othonoi bevond.

De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft toegezegd alle nodige hulp te bieden voor de reddingsoperatie. Hij zou in contact staan met zijn Griekse ambtgenoot Antonis Samaras.

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/12/28/brand-op-veerboot-met-466-passagiers-bij-griekenland/

Ace1

Hundreds trapped as ferry burns in heavy seas off Greece

(Reuters) - Hundreds of passengers were trapped on a burning car ferry off Greece on Sunday, pleading to be rescued by a flotilla of nearby ships that battled storm conditions in open water to try to reach them.(Reuters) - Hundreds of passengers were trapped on a burning car ferry off Greece on Sunday, pleading to be rescued by a flotilla of nearby ships that battled storm conditions in open water to try to reach them.

The Greek coastguard said 150 people had been saved from the Italian-registered Norman Atlantic, which was carrying almost 500 passengers and crew when it sent a distress signal after fire broke out on its lower deck.

As high winds and rough seas impeded efforts by other ships to rescue those still on board, it was unclear whether there had been casualties or if any passengers were in the water.

"The ship is still on fire, the floor is burning," passenger George Styliaras told Greek TV by telephone, adding that smoke was making it difficult to breathe. "We don't know how long we can hold on."

Cold winter temperatures would make survival in the sea difficult unless rescue came quickly.

Shipping Minister Miltiadis Varvitsiotis said the combination of very bad weather, with winds of up to 55 miles (88 kilometres) per hour and the fire, made the operation extremely complicated.

"We are doing everything we can to save those on board and no one, no one will be left helpless in this tough situation," he told reporters. "It is one of the most complicated rescue operations that we have ever done."

Coastguard officials said the Norman Atlantic, which was also carrying more than 200 vehicles, was 44 nautical miles northwest of the island of Corfu when it radioed for help.

Coastguard spokesman Nikos Lagkadianos said 150 people were on a rescue boat, of whom 42 had been successfully transferred to the container ship Spirit of Piraeus. Rough seas made it difficult for the rescue boat to approach the ship.

A journalist who was aboard Cruise Europa, a nearby cruise ship, said he could see passengers on the upper deck of the Norman Atlantic clinging to the railings as they waited for rescue.

INTERNATIONAL RESCUE EFFORT

A coastguard official said nearby passenger and container ships were attempting to form a ring around the burning vessel to try to form a windbreak to allow small rescue boats to approach but rough seas made the manoeuvre difficult.

Varvitsiotis said there were 478 passengers and crew aboard the ship, more than the 466 originally reported. Of those, he said 268 were Greek, while a foreign ministry official said there were also passengers from several other countries including Germany, Italy, Austria, Turkey, France and the Netherlands. Many appeared to be truck drivers.Germany, Italy, Austria, Turkey, France and the Netherlands. Many appeared to be truck drivers.

One Greek passenger told a television reporter that language differences hindered communication between passengers and crew.

While rescue vessels and aircraft had been dispatched to the scene, early rescue work was being coordinated from nearby passenger and cargo ships. A fire-fighting vessel was trying to approach the ferry.

Tug boats were being sent from both Greece and Italy but would take some time before arriving.Greece and Italy but would take some time before arriving.

The fire broke out in the lower deck garage of the vessel but there were differing accounts of when it started. Initial reports said the fire began at around 6.00 a.m. local time (1 a.m. ET) but Italian officials put the time at 4.30 a.m.

Officials said both Italian and Albanian authorities were taking part in the operation, which was being conducted in extremely difficult conditions with strong winds, heavy seas and very cold temperatures.

The Norman Atlantic is a 26,900-tonne, roll-on roll-off ferry chartered by Greek ferry company ANEK, the coastguard said. According to marine traffic data, it was built in 2009 and previously operated in Italy.Italy.

http://www.reuters.com/article/2014/12/28/us-greece-ship-idUSKBN0K603J20141228

Ace1

Norman Atlantic ferry fire: Passengers cry out for help as burning Greece-Italy car ferry is evacuated in high wind and rough seas


An international rescue effort was under way in high winds after a car ferry carrying 466 passengers and crew caught fire while sailing from Greece to Italy and its captain ordered its evacuation.

A ferry carrying almost 500 people has caught fire on route from Greece to Italy, sparking an international rescue mission in challenging rough sea conditions.

High winds and choppy waters mean rescue vessels and aircraft have been unable to get close enough to save more than a few dozen passengers, while those still on board have made desperate pleas for help.

"We are burning and sinking, no one can save us," Nikos Papatheodosiou told Greek TV by telephone. "Please help us! Don't leave us," he added before hanging up.


The vessel Norman Atlantic is seen in this photo taken on September 26, 2014

The Norman Atlantic car ferry was just over 40 miles northwest of Corfu when it sent out a distress signal to the Greek coast guard.

The fire broke out in the lower deck garage of the vessel, Italian officials have said, at around 4.30am local time (2.30am GMT).

It was unclear whether there had been casualties or if any passengers were in the water, though officials said wintry water temperatures would make survival in the sea difficult unless rescue came quickly.

Another caller to Greek TV described the rescue effort. "They tried to lower some boats, but not all of us could get in. There is no co-ordination," he said. "It's dark, the bottom of the vessel is on fire. We are on the bridge, we can see a boat approaching... we opened some boxes and got some life vests, we are trying to save ourselves."

The Greek shipping minister, Miltiadis Varvitsiotis, said the combination of very bad weather, with winds of up to 55 miles (88 kilometres) per hour and the fire, made the operation extremely complicated.

"We are doing everything we can to save those on board and no one, no one will be left helpless in this tough situation," he told reporters. "It is one of the most complicated rescue operations that we have ever done."

He did not confirm earlier reports that as many as 130 people had been rescued, saying only that 35 people had been able to board a nearby container ship, the Spirit of Piraeus, from a rescue boat carrying 150.

Varvitsiotis said there were 478 passengers and crew aboard the ship, more than the 466 originally reported. Of those, 268 were Greek. There were no immediate details of the nationality of other passengers.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/norman-atlantic-ablaze-major-rescue-under-way-as-greeceitaly-ferry-evacuated-in-high-winds-9946679.html

Ace1

#1
Sinds vanochtend vroeg is de Italiaanse ferry Norman Atlantic in nood. Aan boord van de veerboot van Patras (Griekenland) naar Ancona (Italië) brak brand uit. Griekse en Italiaanse autoriteiten zetten een grote reddingoperatie op om de ongeveer 478 opvarenden te evacueren. Van de Griekse marine is een S-70 Aegean Hawk helikopter ter plaatse. Ook is het Griekse Elliklasse fregat HS Navarinon onderweg, dit schip stond van 1980 tot 1995 beter bekend als het S-fregat Hr.Ms. Van Kinsbergen.


HS Navarinon (ex-Hr.Ms. Van Kinsbergen)

http://marineschepen.nl/nieuws/reddingsoperatie-norman-atlantic-281214.html