Recente berichten

#11
Citaat van: Ace1 op 23/05/2024 | 22:45 uurIk hoorde de geruchten dat Ahmed Aboutaleb de nieuwe premier van Nederland gaat worden, hij stopt als burgemeester van Rotterdam en is daardoor beschikbaar.
Daar geloof ik geen reet van omdat de PVV een motie van wantrouwen heeft ingediend in het verleden vanwege zijn dubbele nationaliteit. Zou totaal niet geloofwaardig zijn van de PVV
#13
Ik zeg Eelde onteigenen en Twente ook weer in gebruik nemen
#14
  :hrmph: de volgende die wordt "uitgeschakeld"  :neutral:

https://www.ad.nl/politiek/aangifte-tegen-bbb-kamerlid-mona-keijzer-na-omstreden-uitspraak-over-moslims-op-tv~aea523c5/

Aangifte tegen BBB-Kamerlid Mona Keijzer na omstreden uitspraak over moslims op tv

Een groep moslims heeft aangifte gedaan tegen BBB-politica Mona Keijzer, omdat ze in een talkshow zei dat 'Jodenhaat bijna onderdeel is van de islamitische cultuur'. Volgens de aangevers is dat beledigend en zet Keijzer daarmee aan tot haat, geweld en discriminatie van moslims.

Keijzer deed haar uitspraak vorige week vrijdag in het programma Sophie & Jeroen, waar ze een toelichting gaf op het hoofdlijnenakkoord. In dat plan staat dat er strengere eisen moeten worden gesteld aan integratie, onder meer door nieuwkomers tijdens de inburgeringscursus nadrukkelijk te informeren over wat er gebeurde tijdens de Holocaust. Volgens Keijzer komen veel asielmigranten uit landen met een islamitisch geloof. ,,We weten dat daar Jodenhaat bijna onderdeel is van de cultuur."

Nadat andere tafelgasten, onder wie schrijver Arnon Grunberg, deze uitspraak veel te ver vonden gaan, maakte Keijzer haar excuus en zei ze in de uitzending dat ze daarmee niet alle moslims bedoelde. Maar daar mag het Kamerlid niet mee wegkomen, vindt de groep die nu aangifte tegen haar doet.

,,Dit maakt ons boos, doet pijn en we zijn ook bezorgd", zegt initiatiefnemer Kasim Tekin. De historicus, geschiedenisdocent en publicist zag het fragment niet live op tv, maar werd ermee wakker op zijn mobiele telefoon. ,,Dan denk je de dag goed te beginnen, maar zie je weer hoe je als moslimgemeenschap kapot wordt gemaakt op nationale tv. Dat moet gewoon stoppen."

Mona Keijzer zaait volgens hem verdeeldheid door moslims tegenover niet-moslims te zetten. ,,Ze schuift ons in de schoenen dat wij antisemitisch zijn, terwijl het in de historie, waaronder de Holocaust, nooit de moslims zijn geweest waar de Joden bang voor hoefden te zijn. Wat geeft je dan het recht om ons zo af te schilderen? Dat is heel pijnlijk en zorgelijk. Met deze stemmingmakerij maakt ze Nederland klaar voor nieuwe wetten waar vooral moslims onder zullen lijden."

Geen excuus
Het excuus dat Keijzer maakte, is voor Tekin geen excuus. ,,Het was een 'sorry dat het zo overkwam', maar ze herhaalt daarna opnieuw dat Jodenhaat een islamitisch probleem zou zijn."

De aangifte is medeondertekend door negen advocaten en juristen. Advocaat Reinout Sterk staat de groep juridisch bij en vindt ook dat Mona Keijzer voor haar uitspraken vervolgd moet worden. Volgens hem heeft Keijzer heel welbewust nagedacht over welke woorden ze wel en niet gebruikt. Het woord moslims gebruikt ze bijvoorbeeld bijna niet. En dat is volgens hem cruciaal. ,,Het beledigen van een godsdienst is strafbaar, maar de afkomst niet. Toch vinden wij dat hier moslims worden beledigd. Haar uitspraken zijn niet anders uit te leggen, dan dat die groep hier wordt bedoeld."
#15
New pistol Glock G17L Gen 5 MOS

Jan-Phillipp Weisswange

21. May 2024


(photo: Glock)

The Austrian pistol manufacturer Glock has presented its new model G17L Gen 5 MOS. This is a 9 mm Parabellum gun with the well-known safe action system, 17-shot magazine and long barrel with 153 mm length. With the longer visor line (204 mm), the balanced closure and a revised, somewhat lighter trigger (24 N), the company from Deutsch-Wagram has above all the sport shooting market in mind. Other characteristics of Generation 5, such as the new race, the locking lever and the fine handle texture, are retained on both sides.

The modular back handle system with Beavertail makes it possible to adapt the weapon to different hand sizes. The magazine holding knob can be moved to both the left and the right side of the weapons. As with the other MOS variants, quick installation of optical sights is possible. The Glock 17L Gen 5 MOS is a total of 240mm long and weighs 720 grams with empty magazine.

https://soldat-und-technik.de/2024/05/bewaffnung/38206/neue-pistole-glock-g17l-gen-5-mos/
#16
Defensiebrede onderwerpen / Re: NL krijgsmacht in het Cari...
Last post by Harald - 24/05/2024 | 08:43 uur
#17
KM / Re: Opvolger Walrusklasse
Last post by Huzaar1 - 24/05/2024 | 08:40 uur
Trouw stelt dat rekenkamer niet is overtuigd door minister dat hij 4 boten nodig heeft en zegt dat het met 3 ook moet lukken. Daarbij zegt rekenkamer dat NAVO maar rekening houdt met 2 boten van NLD wegens walrus die -2 zij gegaan.

Stas zegt dat dat maar tijdelijk is, en om 2 boten operotioneel te hebben in toekomst zijn er 4 nodig. Niet zo spannend.  dossier 10 miljard.
#18
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Harald - 24/05/2024 | 08:39 uur
https://nos.nl/artikel/2521633-explosieven-gevonden-vlak-bij-navo-pijpleiding-in-duitsland

Explosieven gevonden vlak bij NAVO-pijpleiding in Duitsland

In Duitsland hebben bouwvakkers bij werkzaamheden vlak bij een NAVO-pijpleiding explosieven in de grond gevonden. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung. Het is niet duidelijk wie die explosieven daar heeft geplaatst, maar inlichtingendiensten wijzen er al langer op dat Rusland bereid is om dergelijke infrastructuur van bondgenoten van Oekraïne te saboteren.

De explosieven werden gevonden in Bellheim, in de deelstaat Rijnland-Palts, tussen Mainz en Stuttgart. Onder die plaats loopt een pijpleiding waar kerosine doorheen stroomt. Die leiding is onderdeel van een netwerk van pijpleidingen van de NAVO, waarmee luchtmachtbases van brandstof worden voorzien. Ook de leidingen in Nederland, waar onder meer Schiphol op is aangesloten, zijn onderdeel van dit NAVO-netwerk.

Volgens de Süddeutsche Zeitung deden bouwvakkers de ontdekking afgelopen november in het bos bij Bellheim. Tijdens het renoveren van een hoogspanningsmast stuitten ze op enkele honderden grammen aan explosieven met ontstekers en twee handgranaten. De spullen lagen een halve meter onder de grond begraven, op een paar honderd meter afstand van de pijpleiding, netjes verpakt in plastic folie.

Recent geplaatst
De krant schrijft dat de vondst de Duitse veiligheidsdienst heeft gealarmeerd. Eerder werden wel vaker explosieven gevonden, die in de vorige eeuw door de links-extremistische terreurbeweging Rote Armee Fraktion (RAF) in de grond waren verstopt.

Maar de vondst in Bellheim van eind vorig jaar kan volgens de veiligheidsdiensten onmogelijk uit de jaren komen dat de RAF actief was. Geschat wordt dat de opgeslagen explosieven in Bellheim daar pas twaalf tot achttien maanden geleden zijn geplaatst.

Door wie is niet duidelijk. Het Duitse Openbaar Ministerie zegt tegen de krant dat onderzoek niet tot een verdachte heeft geleid. Veiligheidsdiensten wijzen er echter al langer op dat Rusland niet terugdeinst voor aanvallen met zulke explosieven en andere sabotageacties. Incidenten rond faciliteiten die kunnen worden toegeschreven aan de zogenaamde kritieke infrastructuur van Duitsland nemen toe.

Hybride oorlogsvoering
De geheime dienst vermoedt bij deze incidenten steeds vaker een link met Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Duitsland is een belangrijke bondgenoot van Oekraïne door het leveren van wapens en tanks. Het risico dat Rusland terug wil slaan wordt groter, waarschuwen veiligheidsdiensten.

"We moeten ervan uitgaan dat Moskou de komende weken en maanden het volledige scala aan hybride oorlogsvoering tegen ons zal gebruiken, inclusief sabotagedaden", zegt een officier van de Duitse geheime dienst tegen de Süddeutsche Zeitung. De oorlog in Oekraïne is "hier allang aangekomen".

Onlangs nog werden in Beieren twee vermoedelijke Russische spionnen gearresteerd omdat ze een militair oefenterrein van de NAVO zouden hebben bespioneerd waar Oekraïense militairen werden getraind.

Ook de Nederlandse veiligheidsdiensten waarschuwen al langer voor Rusland. Nederland is een aantrekkelijk doelwit voor bijvoorbeeld cyberaanvallen omdat het de thuisbasis is van veel internationale organisaties, zoals het Internationaal Strafhof in Den Haag.
#19
KM / Re: Opvolger Walrusklasse
Last post by Harald - 24/05/2024 | 08:33 uur
https://www.trouw.nl/binnenland/waarom-nederland-maar-liefst-vier-nieuwe-onderzeeboten-wil-de-rekenkamer-ziet-de-logica-niet~b71dc400/?referrer=android-app://com.google.android.googlequicksearchbox/

Waarom Nederland maar liefst vier nieuwe onderzeeboten wil? De Rekenkamer ziet de logica niet

De staatssecretaris van defensie kan niet onderbouwen waarom Nederland liefst vier nieuwe onderzeeërs nodig zou hebben, oordeelt de Algemene Rekenkamer.

Helaas de rest achter betaalmuur
#20
New variant of the FN Minimi Mk3



FN Herstal has introduced a new variant of the Minimi Mk3 light machine gun. The company is responding to the increasing desire of users to be able to equip the widely used machine gun with several optics in a row. The new version therefore comes with a belt feeder upper part in which a longer accessory rail with 23 slots is integrated.

Unlike the previous rail, a non-magnifying aiming optic and a fold-away magnification module, or a day sight with night vision device, can easily be mounted one behind the other. This means more reliable installation and better precision, which could make a real difference in combat conditions, says FN.

The previous adjustable mechanical standard sight at the rear end of the upper section has been replaced by a fixed flip-up rear sight. When open, the cover is held in place by a lock to compensate for the mass of additional optics during loading, unloading and troubleshooting. The new variant is available for both the 5.56 and 7.62 mm NATO caliber models. FN will also present this at the Eurosatory from June 17 to 21 in Paris.

https://soldat-und-technik.de/2024/05/bewaffnung/38245/neue-variante-des-fn-minimi-mk3/