Recente berichten

#1
KM / Re: LPX
Last post by Harald - Vandaag om 22:27
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 20:48Andere rekensom is alleen de capaciteit van Rdam en jwit delen door 6, kom je op 5000 ton schepen.
:hrmph: ... tja dan toch een ..
https://www.damen.com/vessels/defence-and-security/crossovers/xo-131-a
 ;)
#2
Van alles en nog wat! / Re: Amerikaanse politiek
Last post by Kornet43 - Vandaag om 22:15
Donald Trump heeft zojuist korporaal van de mariniers en Senator van Ohio JD Vance aangewezen als zijn vice-president kandidaat.
#3
Van alles en nog wat! / Re: De Eurozone en haar proble...
Last post by Lex - Vandaag om 21:43
Europese Commissie gaat Hongarije boycotten om reizen Orbán

ANP, 15-07-24, 20:37

BRUSSEL-
De Europese Commissie geeft een ernstig en ongekend signaal af aan Hongarije dat het land te ver is gegaan met de recente reizen van premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. De commissie zal daarom de komende tijd de vergaderingen boycotten die Hongarije als EU-voorzitter in Boedapest organiseert.

Voorlopig nemen alleen ambtenaren aan dergelijke vergaderingen deel en geen Eurocommissarissen. Dat heeft de woordvoerder van de Europese Commissie op X laten weten.

De recente reizen van de Hongaarse premier Viktor Orbán naar Rusland en China zijn verkeerd gevallen bij de Europese Commissie, omdat Hongarije vanaf 1 juli tijdelijk EU-voorzitter is. Orbán had daarom over dergelijke reizen moeten overleggen, vinden veel betrokken partijen in Brussel. In plaats daarvan heeft Orbán moedwillig de suggestie gewekt dat Hongarije namens de EU op ,,vredesmissie" was om tot een internationale oplossing te komen voor de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, bijvoorbeeld doordat hij op sociale media over de reis berichtte met het logo van het EU-voorzitterschap. Maar de andere EU-landen en de Europese Commissie wisten daar niets van en willen ook Poetin niet in de kaart spelen.

De Europese Commissie brengt ook geen officieel bezoek meer aan Boedapest, aldus het bericht op X. Een officieel bezoek van de Europese Commissie is wel gebruikelijk als een EU-land voor een half jaar het tijdelijke EU-voorzitterschap op zich neemt. Hongarije is op 1 juli als tijdelijke voorzitter begonnen.
#4
Van alles en nog wat! / Re: Amerikaanse politiek
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 21:20
Citaat van: Benji87 op Vandaag om 17:24Ik ben ook wel benieuwd naar hoe men in de NAVO hier tegen aan kijkt. Ik ben er niet bang voor dat Amerika de stekker uit het bondgenootschap gaat trekken maar voor Oekraïne kan dit wel gevaarlijke consequenties hebben. We hebben afgelopen winter allemaal gezien wat er gebeurt op het slagveld als de Amerikaanse steun opdroogt. Daar moet je als je niet voor uitkijkt 4 jaar lang zorgen over maken.

Nee, we hebben vooral tijd nodig om productie hier op te schalen. Die komt wel op gang. Het zal niet zo erg zijn als waar de Amerikanen destijds voor hebben gezorgd. Over een jaar is onze capaciteit sterk gegroeid. En in Oekraïne wordt steeds meer geproduceerd.

Maargoed, positief nieuws en ontwikkelingen zijn het inderdaad zeker niet, klopt.
#5
KM / Re: LPX
Last post by Master Mack - Vandaag om 20:54
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 20:48Andere rekensom is alleen de capaciteit van Rdam en jwit delen door 6, kom je op 5000 ton schepen.
Ik gok nog steeds op het 9000ton 130/150 mtr Damen MRSS met een paar aanpassingen zoals lift en dok.
#6
KM / Re: LPX
Last post by Master Mack - Vandaag om 20:50
Dat met de achterste helispot een dek lager is best slim. Dan kan de enkele lift multifunctioneel zijn. Dek volledig naar voren doortrekken en kanon voor de brug plaatsen dan kunnen we met een kleiner schip nog wel 4 tot 6 drone spots naast 2 helispots creëren.
#7
KM / Re: LPX
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 20:48
Andere rekensom is alleen de capaciteit van Rdam en jwit delen door 6, kom je op 5000 ton schepen.
#8
KM / Re: LPX
Last post by Harald - Vandaag om 17:26
Voor mijn gevoel zijn we gauw geneigd om steeds weer iets groter te gaan, opzich ook wel logisch omdat je een zo compleet mogelijk en multifunctioneel inzetbaar schip wilt hebben.

tonnage huidige LPD : 12750 en 15500 ton (gemid 14125 ton)
tonnage huidige OPV : 3750 ton
Gemiddeld zou dat dus een schip opleveren van 1 op 1 (3750+14125)/2 = ca. 8950 ton.
als men naar aantallen en tonnage kijk dan (4x3750+12750+15500)/6 = ca. 7210 ton

Als ik dan puur naar tonnage kijk dan zou de ATS/LPX een tonnage moeten krijgen van tussen de 7000 tot 9000 ton.

Grotere tonnages ala LHD achtige schepen, vergelijkbaar met huidige JSS zouden later toegevoegd kunnen worden.
Maar voor nu juist klein houden, snel inzetbaar, een Multi-Purpose Vessel, maar ook met een hogere snelheid dan 18 knopen.   
#9
Van alles en nog wat! / Re: Amerikaanse politiek
Last post by Benji87 - Vandaag om 17:24
Ik ben ook wel benieuwd naar hoe men in de NAVO hier tegen aan kijkt. Ik ben er niet bang voor dat Amerika de stekker uit het bondgenootschap gaat trekken maar voor Oekraïne kan dit wel gevaarlijke consequenties hebben. We hebben afgelopen winter allemaal gezien wat er gebeurt op het slagveld als de Amerikaanse steun opdroogt. Daar moet je als je niet voor uitkijkt 4 jaar lang zorgen over maken.
#10
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 16:07Je doelt op een dedicated munitie drager.

Het moet in je optreden passen. Behoefte is er blijkbaar bij ons niet. Kan misschien komen.

Ja daar doelde ik op inderdaad. Ik zie bij de RCH155 dat er een variant is op de Boxer, simpelste lijkt mij de tracked boxer te kopen voor deze voertuigen en de module te plaatsen. Al moet het natuurlijk ook haalbaar zijn op een ander platform zoals de G5. Ideaal gezien zou je kiezen voor het Pzh onderstel (leopard 2) maar gezien de schaarsheid van deze onderstellen zie ik dat niet snel gebeuren.