Arbeidsvoorwaarden 2010

Gestart door Lex, 15/12/2009 | 19:07 uur

KapiteinRob

Citaat van: VBM/NOV op 08/02/2010 | 15:25 uur
En by the way, zo vervolgt de brief, het is duidelijk dat de verhoging ('ophoging') van de AOW-leeftijd doorvertaald moet worden naar een verhoging van de ontslagleeftijd van militairen.

Ik vind het ronduit schandalig. Toen we er in 2001 DRIE extra jaren BIJ kregen door de ophoging van de FLO-leeftijd, was het ook niet in relatie tot een verhoging van de AOW-leeftijd. En dan nu WEL zo'n koppeling durven leggen!!  >:(

En als we dan toch zo nodig willen verhogen, gaan we dan ook in het verlengde van deze misselijkmakende actie de maximale periodieken eens verhogen? Want zoals dat er nu uit ziet is het schandalig deel II.

Citaat van: VBM/NOV op 08/02/2010 | 15:25 uur
Gelukkig wil Defensie wel 'stilstaan bij de benodigde maatregelen gericht op de duurzame inzetbaarheid van het militaire en burgerpersoneel'.

Met militairen van 62 jaar? Hou toch op.......  >:(

Lex

En Defensie biedt ...

Vrijdag 5 februari heeft staatssecretaris De Vries de bonden een brief gestuurd met het bod van Defensie voor het arbeidsvoorwaardenoverleg 2010. Dat overleg start 11 februari.

In de brief van 5 februari verklaart de staatssecretaris dat hij zich wil inzetten voor het personeel. Als het gaat om de loonontwikkeling is het niet gebruikelijk om de ruimte in de eerste brief te noemen, zo vervolgt hij. Maar gelet op de 'huidige situatie' ziet hij zich 'genoodzaakt om te komen tot een nominale nullijn'.

Kortom, Defensie biedt zoals gebruikelijk niets, maar het is ook echt de bedoeling dat het niets blijft.

En by the way, zo vervolgt de brief, het is duidelijk dat de verhoging ('ophoging') van de AOW-leeftijd doorvertaald moet worden naar een verhoging van de ontslagleeftijd van militairen. Gelukkig wil Defensie wel 'stilstaan bij de benodigde maatregelen gericht op de duurzame inzetbaarheid van het militaire en burgerpersoneel'.

In de brief onderschrijft de staatssecretaris verder de noodzaak om de afspraken over flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden verder vorm te geven. Gedeeltelijk hebben bonden en Defensie hierover al afspraken gemaakt (overheveling verlofsaldo).

Ook over de harmonisatie van de vaar- en oefentoelage en over de harmonisatie van de verplaatsingskosten wil Defensie concrete afspraken maken. Dat gaat zeker niet lukken met de harmonisatie van rang en bezoldiging, maar er moet wel een procedureplan komen voor de aanpak hiervan.

Defensie is ook van plan om de 'topinkomens te normeren'. Het is niet helemaal duidelijk wat hiermee wordt bedoeld. Wel dat Defensie de 'toelagen met een rechtspositionele grondslag' voor deze groep wil 'versoberen'.

Tot slot wil Defensie nadere afspraken maken over de betaling van de TOD achteraf. Dit wel 'in samenhang met een eventuele vergoeding van onregelmatige regelmatigheid'.

De komende tijd zult u op deze website vaker berichten vinden over het arbeidsvoorwaardenoverleg 2010.

Klik hier voor de brief van staatssecretaris De Vries.

Bron: VBM/NOV 08 Feb 10.

Lex

De inzetbrief van de SCO is erg neutraal. Nergens worden "harde" eisen gesteld. Ik ben zeer benieuwd of er wat uitkomt, maar ik vrees van niet. :'(

Enforcer

Citaat van: Lex op 04/01/2010 | 15:38 uur
Inzetbrief centrales van overheidspersoneel
Nieuw is onder meer de eis dat Defensie meer moet investeren in stageplaatsen, leerwerktrajecten en meester-gezel concepten.

VBM/NOV, 4 jan 2010

Ik snap niet dat de vakbonden hier iets over eisen. Het gaat immers niet om militairen, maar om buitenstanders die nog niks met defensie te maken hebben, maar wel in potentie bij defensie zouden kunnen komen werken.

Lex

Inzetbrief centrales van overheidspersoneel

Update 4 januari 2010: de 'centrales van overheidspersoneel' (bonden bij Defensie) hebben hun gezamenlijke eisen op tafel gelegd. De VBM|NOV is de defensiebond van het Ambtenarencentrum (AC).

De gezamenlijke eisen van de bonden sluiten aan bij de eerdere notitie (tekst hieronder) van de VBM|NOV over de arbeidsvoorwaarden 2010. Een aantal eisen is nader uitgewerkt. Ook zijn er nieuwe eisen.

Nieuw is onder meer de eis dat Defensie meer moet investeren in stageplaatsen, leerwerktrajecten en meester-gezel concepten. Nieuw is ook de eis dat Defensie de regeling buitengewoon verlof verenigingsactiviteiten moet verruimen.

Klik hier voor de volledige tekst van de brief van de centrales van overheidspersoneel.

VBM/NOV, 4 jan 2010

Lex

De economische situatie is ook in 2010 waarschijnlijk nog 'breekbaar'. De VBM|NOV is zich daarvan bewust. Maar het lijkt er op dat de economie stilaan uit het dal omhoog klimt. Tegen die achtergrond heeft de VBM|NOV zijn speerpunten voor een nieuw arbeidsvoorwaardenakkoord geformuleerd.

De vele leden die daaraan bijgedragen hebben, danken wij langs deze weg.

Loonontwikkeling
Bij de toestand van de Nederlandse economie past een verantwoorde loonontwikkeling, die deels mag bestaan uit een incidentele component. De VBM|NOV geeft zich daarbij rekenschap van het feit dat indertijd afspraken gemaakt zijn over de opbouw van een dertiende maand en vindt dat het effect daarvan in een af te sluiten resultaat zichtbaar moet zijn.

Werkgelegenheid
Defensie kampt al langere tijd met een personele onderbezetting in diverse functiegebieden; er is een dringende behoefte aan nieuwe collega's. Als het gaat om militairen is dat op velerlei wijze duidelijk (gemaakt). Maar ook kwalitatief goed opgeleide burgermedewerkers kunnen in Defensie een aantrekkelijke werkgever vinden. De VBM|NOV stelt voor om meer werk te maken van stages, leerwerktrajecten, uitwisselingsprogramma's, etc. als een opstap naar een baan bij Defensie. Daarbij ligt de prioriteit bij die vakgebieden die relatief zwaar onderbezet zijn of waarin de werkdruk, mede als gevolg van de grote hoeveelheid uitzendingen, erg groot is.

Tegenover de tekorten staan duidelijke overschotten, zeker bij sommigen groepen burgermedewerkers. Deze medewerkers zijn loyaal gebleven aan Defensie en bezitten waardevolle kennis en vaardigheden. Hun competenties voldoen echter niet (geheel) voor andere functies. De VBM|NOV wil met Defensie afspraken maken om dit potentieel met aanvullende scholing en vorming geschikt te maken voor andere werkzaamheden.

Verplaatsingskosten
Op het gebied van de harmonisatie van rechtspositie van burgermedewerkers en militairen is inmiddels het één en ander gebeurd. Met de inhoudelijke harmonisatie van de verplaatsingskostenbesluiten is een aanvang gemaakt, maar er liggen zeker nog discussiepunten. De VBM|NOV zet in op een verdergaande harmonisering.
De VBM|NOV constateert dat Defensie een steeds nadrukkelijker beroep doet op reservisten om taken te vervullen. De rechtspositie van de reservist is nog lang niet op alle gebieden vergelijkbaar met die van een beroepsmilitair. Soms is dat door de bijzondere positie van de reservist te rechtvaardigen. Soms is er echter van tijdevenredige aanspraken geen sprake. Zo kan het niet zijn dat de reservist die, evenals een andere defensiemedewerker, naar een niet of moeilijk met openbaar vervoer bereikbare locatie moet, een andere reiskostenvergoeding ontvangt, omdat hij niet onder het Verplaatsingskostenbesluit valt.

Overige toelagen en vergoedingen
In eerdere inzetbrieven van de VBM|NOV en de Centrales is melding gemaakt van de wens om de VVHO (de vergoedingsregeling bij uitzendingen), het bestaande TOD-stelsel (de toelage onregelmatige dienst) voor militairen en de overwerkvergoeding voor medewerkers in de schalen 11 en 12 en met de rang van LKOL/KLTZ aan te pakken. Soms heeft deze wens tot niets geleid, soms tot een afspraak, soms tot een concrete maatregel. Maar op geen van de genoemde terreinen is een structurele verbetering tot stand gebracht. De VBM|NOV vindt dat dit anders moet.
Defensie kent een aantal medewerkers, dat door de aard van hun functie vaak, met grote regelmaat en langdurig van huis is. Uiteraard ontvangen zij voor hun arbeidsduur een beloning. Een geldelijke tegemoetkoming voor de tijd die zij niet thuis kunnen doorbrengen en voor de kosten die zij maken ontbreekt echter, althans deze is verre van adequaat.
In het voorzieningenstelsel buitenland defensiepersoneel is een groot aantal voorzieningen opgenomen dat geldt bij een verblijf van defensiemedewerkers in het buitenland. In bescheiden mate zijn deze voorzieningen de afgelopen tijd aangepast. De VBM|NOV wil graag met Defensie afspraken maken over verbetering van deze voorzieningen. Zij dateren voor een belangrijk deel uit begin jaren '80 van de vorige eeuw en zijn dringend aan een vernieuwing toe.

Levensfase(bewust) personeelsbeleid
In het onderwerp levensfasebewust personeelsbeleid komen verleden en toekomst samen. In de vorige arbeidsvoorwaardenakkoorden zijn concrete afspraken gemaakt over levensfasebewust personeelbeleid. De toekomst vergt dat niet verslapt mag worden; het kan niet blijven bij de gemaakte afspraken. Verleden en toekomst komen samen in de wens van de VBM|NOV om nieuwe impulsen te geven aan levensfasebewust personeelsbeleid. Daarbij liggen accenten bij loopbaanbeleid.

VBM/NOV, 15Dec 09