Recente berichten

#1
Citaat van: Ace1 op Vandaag om 15:46Zijn de Britten de eerste klant voor de Boxer RCH155?
Niet helemaal, volgens mij heeft Duitsland er ook een flink aantal aan oekraine weg gegeven of verkocht.
De RCH155 heeft bij de Britten de Archer en K9A2 verslagen.Ze gaan de RCH155 samen met de Duitsers aanschaffen, ik hoop dat ook NL nog een handje vol van deze middelen aanschaft als aanvulling op de Pzh2000's. Een prima systeem voor 13 Medium als we op termijn ook een extra gemechaniseerde brigade willen optuigen.Bij de RCH155 hoort een munitie voertuig welke automatisch de RCH155 kan voorzien van 30 nieuwe 155 mm granaten. Het munitie voertuig heeft in totaal 90 granaten bij zich. Het zou mooi zijn als we ook dit voertuig aanschaffen, zeker als deze ook nog eens geschikt blijkt te zijn om dit zelfde te doen voor de Pzh2000.
#2
Citaat van: mc196 op Vandaag om 13:44Hoe zat het met de Leopard tanks van de mobilisable eenheden? Tijdens de jaarlijkse oefening Donderslag kwamen reservisten op die een rondje met hun tank mochten rijden maar niet de poort uit mochten, dat had toch ook een fiscale reden.

Klopt....een flink deel van de gloednieuwe Leo 2A4's reed na het inschieten op Meppen via de openbare weg naar de desbetreffende mobilisatiecomplexen. Eénmaal op het complex mochten deze de poort niet meer uit, ook niet op een dieplader of voor oefeningen. Dit alles voor zover ik weet om BTW-technische redenen. Ergens rond 1989 was er op de MC's ineens een hoop werk extra omdat alle Leo's leeggehaald moesten worden, o.a. TZF er uit en alle toebehoren. Kort daarna een bezoek van een delegatie (belastingdienst?). Deze ploeg keek ff om de hoek in de loods, riep iets van "die dingen zijn nog groot,hè" en het was klaar. Tijdje later startte het omwisselingsprogramma met de toen al aardig afgeragde Leo 2A4's uit Duitsland. Later hoorde ik dat ook om die reden de eerste modificatie (omwisseling analoge ZLHV, rekenaar naar digitaal en dichtlassen munitieluik + nog e.a. ) nog al wat gedoe had gegeven... jaren later was dat nog een gespreksonderwerp bij Wegmann's Kundendienst ;D
#3
Zijn de Britten de eerste klant voor de Boxer RCH155?
#4
Hoe zat het met de Leopard tanks van de mobilisable eenheden? Tijdens de jaarlijkse oefening Donderslag kwamen reservisten op die een rondje met hun tank mochten rijden maar niet de poort uit mochten, dat had toch ook een fiscale reden.
#5
PM: UK and Germany open 'new chapter' in defence partnership

Prime Minister Rishi Sunak will meet German Chancellor Olaf Scholz in Berlin today [Wednesday] to deepen our defence and security cooperation.

https://www.gov.uk/government/news/pm-uk-and-germany-open-new-chapter-in-defence-partnership#:~:text=Prime%20Minister%20Rishi%20Sunak%20said,us%20safer%20and%20more%20prosperous

Uit het persbericht :

Prime Minister Rishi Sunak will meet German Chancellor Olaf Scholz in Berlin today [Wednesday] to deepen our defence and security cooperation.

As an initial step, the UK and Germany will announce plans for a joint endeavour to develop Remote-Controlled Howitzer 155mm Wheeled Artillery Systems (RCH 155), which will be fitted to Boxer vehicles.

The joint programme is expected to create hundreds of British and German jobs, while equipping our armed forces with battle-winning capabilities for future ground warfare.


More information

Constructed on a Boxer armoured vehicles chassis, the RCH 155 is able to fire up to 9 rounds of 155mm artillery per minute and possess a powerful blend of tactical and operational mobility.

Rounds can reach distances of around 40 kilometres, and the RCH 155 is the world's first howitzer that can fire on the move, meaning it is more versatile in avoiding counter-artillery fire.

The programme has the potential to bring significant economic benefits to the UK, including component construction creating hundreds of British jobs across more than 100 separate UK-based subcomponent suppliers that support the wider Boxer programme.


Engelsen gaan dus voor de Boxer RCH155
#6
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 06:37Defensie betaald juist geen btw als het de landsgrens niet bereikt.
Ja, om die reden werd in bezuinigingstijden een deel van onze munitie in Duitsland opgeslagen; geen BTW. De reden waarom ik de BTW ook aanhaalde was omdat ik vermoedde dat januskop de BTW verwarde voor een andere heffing. En, laten we eerlijk zijn: het zou logischer zijn als er geen BTW betaald zou hoeven worden over defensie-aankopen. Zijn ze meteen 21% goedkoper.

Citaat van: Benji87 op Vandaag om 12:04Daarbinnen toch ook niet?

Ik ben als ik zaken onderneem met de overheid ook vrijgesteld van BTW. Dat wordt niet aan mij betaald en hoef ik ook niet aan de belastingdienst te betalen. Het lijkt me dat defensie als overheidsinstantie dat dan toch ook niet hoeft te doen?
Ik weet niet de subtiliteiten van de BTW, maar defensie betaald gewoon BTW over haar aankopen.
#7
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 06:37Defensie betaald juist geen btw als het de landsgrens niet bereikt.Daarbinnen toch ook niet?

Ik ben als ik zaken onderneem met de overheid ook vrijgesteld van BTW. Dat wordt niet aan mij betaald en hoef ik ook niet aan de belastingdienst te betalen. Het lijkt me dat defensie als overheidsinstantie dat dan toch ook niet hoeft te doen?
#8
Citaat van: januskop op Vandaag om 11:38Waarom denken jullie dat er F35, Chinooks en Ah 64 in de VS zijn gestationeerd??!!

Acht van de oorspronkelijke AH-64D's hebben zelfs nooit Nederland gezien. Die gingen direct van de fabriek naar Fort Cavazos (voorheen Fort Hood).
#9
Waarom denken jullie dat er F35, Chinooks en Ah 64 in de VS zijn gestationeerd??!!
#10
Citaat van: Harald op Vandaag om 11:14@Sparkplug   :big-smile:  goede aanvulling

We hebben het hier op DF eens gehad over vervanging A10 in relatie met CAS (Close Air Support) en gebruik van UAV, maar op deze manier kan zo'n Reaper/Mojave best interessant worden.

Het is een goede aanvulling op het wapenarsenaal, maar vanwege de munitie wordt deze gun pod op een veel kortere afstand gebruikt.