Recente berichten

#1
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 17:23Precies,  jullie willen niet weten wat onze berekeningen zijn in dimensie KIA/WIA en verlies van materieel.

Dit hoort er 'gewoon' bij.

Zet dat eens af tegen de aantallen die we in W-Europa hebben. IFV, tanks, etc. dan zijn we zo klaar. Maar we hebben wel weer luchtoverwicht..... ;)
#2
Citaat van: Benji87 op Vandaag om 18:37Ik persoonlijk vindt het wel bijzonder om te zien dat het gros van deze tanks niet eens in uitgeschakeld door andere tanks maar door mijnen, artillerie, anti tank raketten en nu dus drones. Het toont de kwetsbaarheid van een tank wel aan maar tegelijkertijd laat het ons ook zien dat oorlog voeren vanaf nu een hele nieuwe dimensie erbij krijgt met die drones. Ik vind de beelden af en toe echt griezelig om te zien.

Wat ik mis in de hele aanpak is de inzet van de Russische Pruttel de "Tungusta" om grondinzet te beschermen bij aanvallen. Weet niet of deze radar drones kan volgen en als doel kan aanwijzen. Zelfde geldt voor de ZSU-23-4 Shilka. Beide nog operationele Shorad systemen bij de Russen. Je ziet ze nooit op beelden van gevechten in de Ukraine.
#3
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 17:11Gaat nergens over dit.

Maar ze zijn wel partner binnen dit mega Europese project! En daar is men binnen de Politiek ontzettend blij mee.

Verder voegen ze natuurlijk 0,0 toe aan het project met hun kennis en/of industrie wat een of meerdere andere partners niet kunnen leveren.
#4
Bijzonder, een toestel vernoemen naar een zeker forumlid op DF ;D
#5
Ik persoonlijk vindt het wel bijzonder om te zien dat het gros van deze tanks niet eens in uitgeschakeld door andere tanks maar door mijnen, artillerie, anti tank raketten en nu dus drones. Het toont de kwetsbaarheid van een tank wel aan maar tegelijkertijd laat het ons ook zien dat oorlog voeren vanaf nu een hele nieuwe dimensie erbij krijgt met die drones. Ik vind de beelden af en toe echt griezelig om te zien.
#6
RCWS systemen met AI en optiek/radar = de toekomst voor zelfverdediging.
#7
Precies,  jullie willen niet weten wat onze berekeningen zijn in dimensie KIA/WIA en verlies van materieel.

Dit hoort er 'gewoon' bij.
#8
Nice read, dank.
#9
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 17:18
Citaat van: bergd op Vandaag om 11:19Succes kerel, hopelijk kun je een aantal overtuigen en een spiegel voorhouden.
Citaat van: bergd op Vandaag om 11:19Succes kerel, hopelijk kun je een aantal overtuigen en een spiegel voorhouden.

Niet te doen, ben bij vrienden en die zitten vast in hun perspectief. Ik moet hier mn mond houden over trump, abortus en andere politiek.

Het NAVO standpunt is wel bespreekbaar. We moeten betalen en daar hebben ze gewoon gelijk in. Echter, Amerikanen denken dat alles op te lossen is met power play.

Het werd wel eindelijk stil toen ik aangaf dat als we Trump tijdens de Cuban missile crisis aan het roer hadden gehad, we hier nu niet hadden gezeten.

#10
Gaat nergens over dit.