Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Huzaar1

#9805
Citaat van: Benji87 op 11/09/2023 | 11:36 uurDenk het ook. In de winter is het makkelijker knokken voor de Oekrainers dan midden in de regen. Het bemoeilijkt de Russen ook. Die kunnen moeilijker loopgraven graven, mijnen plaatsen en we hebben vorige winter ook gezien dat Russische troepen, vreemd genoeg, niet zijn uitgerust voor winter oorlogvoering.

Maar Milley snijdt wel een gevoelig onderwerp aan en dat is dat de ideale weersomstandigheden er over 30-45 dagen wel op zitten en dat het logisch is dat de Oekraiense opmars dan ook zal stokken

Dat geldt voor iedereen ;). In de winter functioneert warmtebeeld op zijn top en is de grond prima voor gemechaniseerd optreden.

Ook is de herfst/regenseizoen niet per definitie een showstopper voor het terrein waar nu in wordt gevochten. Het is niet de toendra of wijd uitgestrekte beboste vlaktes, maar een aardig intens bewoond en bevolkt stuk aarde.

De regen en modder beperkingen gelden met name voor het binnenland, waar er weinig solide infrastructuur is.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Benji87

Citaat van: Huzaar1 op 11/09/2023 | 10:45 uurIn kouder weer? Over 30 dagen? Volgens mij is het probleem de gigantische regenval en heeft het nul met kou te maken, ook en juist in kou is goed te vechten. Soms beter dan in de felle zon.

Neem aan/hoop dat dit weer gepruts is van de Nederlandse media.

Denk het ook. In de winter is het makkelijker knokken voor de Oekrainers dan midden in de regen. Het bemoeilijkt de Russen ook. Die kunnen moeilijker loopgraven graven, mijnen plaatsen en we hebben vorige winter ook gezien dat Russische troepen, vreemd genoeg, niet zijn uitgerust voor winter oorlogvoering.

Maar Milley snijdt wel een gevoelig onderwerp aan en dat is dat de ideale weersomstandigheden er over 30-45 dagen wel op zitten en dat het logisch is dat de Oekraiense opmars dan ook zal stokken

PaxImperator

Ja, en van (een deel van) de Engelstalige media ook. Milley had het over 'probably about 30 to 45 days' worth of fighting weather left,' en begint daarna over modder. De BBC verhaspelt het net als de Telegraaf en de NOS tot kouder weer dat het vechten zou bemoeilijken. Hier is de clip: https://www.bbc.com/news/world-europe-66763868

Huzaar1

In kouder weer? Over 30 dagen? Volgens mij is het probleem de gigantische regenval en heeft het nul met kou te maken, ook en juist in kou is goed te vechten. Soms beter dan in de felle zon.

Neem aan/hoop dat dit weer gepruts is van de Nederlandse media.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Benji87

Legerchef VS: nog 30 dagen voor Oekraïens tegenoffensief

Oekraïne heeft iets meer dan 30 dagen te gaan voor de weersomstandigheden het tegenoffensief gaan belemmeren. Dat zei de Amerikaanse generaal Mark Milley in een interview met de BBC. Volgens Milley is het voor de Oekraïense strijdkrachten veel moeilijker om zich te verplaatsen in kouder weer.

In een gesprek met BBC-journalist Laura Kuenssberg gaf hij toe dat het tegenoffensief langzamer verloopt dan verwacht. Maar hij voegde eraan toe: "Er wordt nog steeds zwaar gevochten. De Oekraïners boeken nog steeds gestage vooruitgang." Volgens Milley is het te vroeg om te zeggen of het tegenoffensief is mislukt. Hij zei dat de opmars van Oekraïne door de Russische frontlinies "in een zeer gestaag tempo" verloopt, schrijft de BBC.

Er zijn volgens de Amerikaanse generaal waarschijnlijk nog zo'n 30 tot 45 dagen goed weer over voor gevechtshandelingen, dus het werk voor het Oekraïense leger zit er nog niet op. "Ik zei aan het begin van deze oorlog dat het een lange, langzame, harde oorlog zou worden met veel slachtoffers en dat is precies wat het is".

In hetzelfde BBC-interview zei de Britse admiraal Tony Radakin dat Oekraïne aan het winnen is en Rusland aan het verliezen. "Dat is omdat het doel van Rusland was om Oekraïne te onderwerpen en onder controle van Rusland te brengen. Dat is niet gebeurd en dat gaat ook nooit gebeuren en dat is waarom Oekraïne aan het winnen is."

Bron: Telegraaf.nl

Ace1

Citaat van: Poleme op 10/09/2023 | 20:29 uurIn februari '23 kondigde de Duitse MinDef minister aan dat zij deze 35 mm munitie zelf gingen produceren.  Want dat smerige Zwitserland beriep zich op haar neutraliteit.  Moeten ze zelf weten, maar alles heeft zijn prijs.  Oekraïne vecht ook voor hun vrede, vrijheid en waarden.
Ik hoop dat de NAVO leden daar geen defensie materiaal meer kopen.

Voor de buhne is Zwitserland neutraal, maar dat was het niet tijdens WW II.

https://www.swissinfo.ch/eng/swiss-supplied-arms-to-nazi-war-machine/2613736

Ook de Duitse vliegtuigfabrikant Dornier had een fabriek in Zwitserland  voor en tijdens WW II.

https://1000aircraftphotos.com/Contributions/HornDavid/10682.htm

En in Zwitserland hebben de rijke russen een bankrekening dus hoezo is Zwitserland nu neutraal?


Poleme

Citaat van: Huzaar1 op 10/09/2023 | 10:47 uurEr is heel veel. Alleen NL heeft al honderden luchtverdedigingssystemen geleverd.
In alle soorten, PATRIOT, Nasams, stingers, MRII's.


Maar, systemen als de Gepard niet. En diener waren stonden zonder munitie.
En nu de munitie er is blijken de gepards de sleutel te zijn voor het probleem: drones.
In februari '23 kondigde de Duitse MinDef minister aan dat zij deze 35 mm munitie zelf gingen produceren.  Want dat smerige Zwitserland beriep zich op haar neutraliteit.  Moeten ze zelf weten, maar alles heeft zijn prijs.  Oekraïne vecht ook voor hun vrede, vrijheid en waarden.
Ik hoop dat de NAVO leden daar geen defensie materiaal meer kopen.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

Huzaar1



Inzet en onderhoud van Leopards, bradleys, Paladins, etc. Mooie video
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

PaxImperator

Geen grote verrassingen maar wel een mooi overzicht van de afgelopen drie maanden door Nieuwsuur:


Ace1

Russische mensensmokkelaars ronselen Cubanen om te vechten in Oekraïne "in ruil voor paspoort of veel geld"

De Cubaanse overheid heeft een Russisch netwerk blootgelegd dat Cubanen ronselt om te vechten in Oekraïne. Dat maken de lokale autoriteiten bekend. Het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken stelt nu alles in het werk om het netwerk "te neutraliseren en te ontmantelen".

Volgens het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken worden Cubanen geronseld om aan de zijde van het Russische leger aan het front in Oekraïne te vechten. Niet alleen Cubanen in thuisland Cuba zijn het doelwit van de smokkeloperatie, ook Cubanen die in Rusland verblijven, worden actief geronseld.

Gedwongen om te vechten
"Er wordt hard gewerkt om het hele netwerk te neutraliseren en te ontmantelen", klinkt het bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Cuba heeft een duidelijk historisch standpunt tegen het inzetten van huurlingen. Ons land maakt bovendien geen deel uit van de oorlog in Oekraïne."

In sommige gevallen kunnen Cubanen er vrijwillig voor kiezen om zich aan te sluiten bij het Russische leger. "Maar uit een onderzoek van de Moscow Times blijkt dat ze ook vaak gedwongen worden", vertelt Latijns-Amerikacorrespondent Boris Van Der Spek.

"Sommige Cubanen zouden mishandeld worden, hun paspoorten werden ingetrokken. We weten niet exact hoeveel Cubanen zouden deelgenomen hebben aan de oorlog, maar wel hoe het heeft plaatsgevonden."

Uitbreiding van het leger
Ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken sprak zich niet uit over hoeveel mensen betrokken zouden zijn. In mei beweerde de Russische regionale krant Ryazan Gazette wel nog dat "verschillende inwoners van Cuba" zich hadden opgegeven om te vechten in de oorlog.

Het is ook onduidelijk of het netwerk een link heeft met de Russische overheid. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat Rusland buitenlanders ronselt om te vechten in de oorlog. Het Russische leger zou ook al migranten uit Centraal-Azië hebben aangeworven.

Het is ook geen geheim dat Rusland probeert om zijn troepenmacht uit te breiden. In het voorjaar heeft het Russische leger een grote wervingscampagne op poten gezet om meer soldaten aan te werven. Moskou beweert dat het sinds het begin van het jaar zeker 280.000 nieuwe soldaten heeft geronseld. Het is onduidelijk of Cubanen deel uitmaken van de nieuwe troepenmacht.

"Smokkelcrisis"
De Cubanen zijn op dit moment een gemakkelijk doelwit voor mensensmokkelaars. Het land gaat door een zware economische crisis. "De smokkelaars beloven hen grote bedragen - tot meer dan 2.000 euro per maand - en Russisch staatsburgerschap voor mensen die willen meevechten. Sommige Cubanen kregen ook een appartement voor hun familie aangeboden."

Door de oorlog in Oekraïne werd de vriendschappelijke relatie tussen het geïsoleerde Rusland en Cuba nieuw leven ingeblazen. De twee landen delen een communistisch verleden en waren tijdens de Koude Oorlog sterke bondgenoten.

Cuba steunt ook de "speciale militaire operatie" van Rusland in Oekraïne. Het land verwijt het Westen de oorlog uitgelokt te hebben. Rusland heeft ook al gedreigd om wapens op het Cubaanse eiland te plaatsen als de gesprekken met het Westen over Europese veiligheid en Oekraïne niet op gang komen.

Toch veroorzaakt de hele "smokkelcrisis" nu wrijving tussen de twee landen. Het is één van de eerste keren dat Cuba zo openlijk kritiek uit op Rusland. "Dat is wel opmerkelijk. Je kan echt spreken van een diplomatieke breuk", concludeert Van Der Spek.

Twee video's op onderstaande link te bekijken.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/09/06/oorlog-rusland-oekraine-cuba-ronselen-van-strijders/

Ace1

De Oekraïense defensiemacht heeft laten zien hoe het Amerikaanse FIM-92 Stinger-systeem een Russische Kh-101 strategische kruisraket met een bereik van meer dan 5000 km neerschiet.

De Oekraïense defensiemacht heeft deze week een Russische Kh-101 kruisraket vernietigd. De raket werd neergeschoten met het Amerikaanse FIM-92 Stinger-systeem in de regio Kiev.

Dit is wat we weten
De video van de vernietiging van de Russische raket werd gepubliceerd door de commandant van de Verenigde Strijdkrachten van de Strijdkrachten van Oekraïne, luitenant-generaal Sergey Naev. Naar verluidt werd de luchtdreiging op 30 augustus 2023 uitgeschakeld door de strijdkrachten van de mobiele vuurgroep van de luchtverdediging.

De FIM-92 Stinger is een Amerikaans draagbaar grond-luchtraketsysteem. Het heeft een infrarood doelzoekende kop en is ontworpen om voornamelijk helikoptervliegtuigen en drones te onderscheppen die op lage hoogte vliegen.

De Kh-101 is een strategische lucht-grond kruisraket. Hij heeft een maximaal lanceerbereik van 5500 km. Dragers zijn de strategische bommenwerpers Tu-160 en Tu-95MS, die gelanceerd worden vanuit het Kaspische Zeegebied.

Kh-101 is uitgerust met een conventionele kernkop. De versie met een speciale lading heet X-102. De thermonucleaire lading heeft een kracht van 250 kiloton of 1 megaton. Tijdens de vlucht kan de raket snelheden tot 270 kilometer per uur bereiken.

Een video op onderstaande link te bekijken.

https://gagadget.com/nl/rockets/306903-de-oekraiense-defensiemacht-heeft-laten-zien-hoe-het-amerikaanse-fim-92-stinger-systeem-een-russische-kh-101-stra/

Huzaar1

Citaat van: Ace1 op 10/09/2023 | 10:05 uurEr is toch al wat behoorlijk luchtafweergeschut aanwezig in de Oekraïne?


https://www.armyrecognition.com/ukraine_-_russia_conflict_war_2022/czech_company_excalibur_army_develops_for_ukraine_viktor_new_anti-aircraft_weapon_system.html

https://www.technology.org/2023/03/03/ukraine-received-first-l-70-automatic-guns-to-fight-drones/


https://gagadget.com/nl/308212-de-afu-heeft-poolse-zu-23-2cp-luchtafweerkanonnen-ontvangen-die-luchtdoelen-tot-op-25-km-afstand-kunnen-raken/



Er is heel veel. Alleen NL heeft al honderden luchtverdedigingssystemen geleverd.
In alle soorten, PATRIOT, Nasams, stingers, MRII's.


Maar, systemen als de Gepard niet. En diener waren stonden zonder munitie.

En nu de munitie er is blijken de gepards de sleutel te zijn voor het probleem: drones.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Huzaar1

Citaat van: Thomasen op 09/09/2023 | 19:32 uurNu heb je natuurlijk helemaal niks aan dit filmpje. Kan van alles zijn.

Maar als we hier meer van gaan zien zou er wel eens echt beweging in kunnen zijn gekomen.

Net als dat filmpje waar een russische tank een hele ukr colonne aan flarden zou moeten schieten.

Ik kan er helemaal niks op zien, niet verifieren dus kan er zo weinig mee.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Die Bofors 40mm L/70 waren toch door Nederland gedoneerd?
Of ook door andere landen.

Harald

https://gagadget.com/nl/tanks/311766-oekraine-krijgt-meer-gepard-zelfrijdende-luchtverdedigingssystemen-om-energie-infrastructuur-te-beschermen-tegen-ru/

Oekraïne krijgt meer Gepard zelfrijdende luchtverdedigingssystemen om energie-infrastructuur te beschermen tegen Russische drones