Recente berichten

#12
Citaat van: Kornet43 op 20/05/2024 | 16:37 uurIk denk dat de Duitsers de CV90 ook het liefst vervangen zien worden door Puma's, voor logistieke doeleinden zal men naar volledige integratie moeten kijken. Ik verwacht dat de toekomst van de landmacht vloot zal zijn: PuBo, Puma, Leopard, en Duitse opvolger van de Fennek.
Vent, wat zeg jij eigenlijk?
#13
Aziƫ / Re: De Chinese expansie(drift)
Last post by Ace1 - 20/05/2024 | 18:25 uur
'China bereid tot actie als EU onderzoeken niet staakt'

China is bereid tegenmaatregelen te nemen tegen de Europese Unie als het landenblok een reeks onderzoeken naar Chinees beleid en Chinese bedrijven voortzet. Dat valt volgens financieel persbureau Bloomberg op te maken uit een bericht op een aan Chinese staatsmedia gelieerd socialmedia-account.

De afgelopen tijd heeft de Europese Commissie verschillende onderzoeken geopend naar concurrentie en staatssteun vanuit China, waaronder rond goedkope elektrische auto's, zonnepanelen en windturbines. Ook is Brussel aan het kijken naar oneerlijke concurrentie en beperkingen voor Europese bedrijven bij de verkoop van medische apparatuur in China.

'China heeft voldoende mogelijkheden tot tegenmaatregelen, en als de EU actie blijft ondernemen, zal China zeer waarschijnlijk een reeks maatregelen moeten nemen om terug te slaan', valt dit weekend te lezen in een post op het account van Yuyuan Tantian, dat met de Chinese staatsmedia in verband is gebracht.

Verdere details werden daarbij niet verstrekt. Beijing heeft Europa eerder al beschuldigd van 'protectionisme'. De Chinese Kamer van Koophandel bij de Europese Unie zegt dat Brussel de waarschuwingen serieus moet nemen. Ook heeft de organisatie aangegeven dat 'Europese wijn- en zuivelproducten in de vuurlinie terecht zouden kunnen komen'.

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/10547384/china-bereid-tot-actie-als-eu-onderzoeken-niet-staakt
#14
Plasterk ziet af van premierschap: 'Beschuldigingen belemmerend voor functioneren'

Ex-informateur Ronald Plasterk wordt geen premier van Nederland. Hij trekt zich terug als kandidaat, zo laat hij weten in een verklaring.

"Ik ben niet langer beschikbaar om de leider van het kabinet te worden", valt daar te lezen. Hij noemt aantijgingen aan zijn adres "in essentie onwaar en voor het overige futiel", maar noemt de beeldvorming wel "belemmerend voor mijn eventuele functioneren als minister-president".

"Ik ben volledig integer, en was bereid om die integriteit uitputtend te laten toetsen door de formateur en zijn adviseurs", vervolgt de PvdA'er, die eraan toevoegt erop te vertrouwen "dat dit kabinet er komt, dat goede plannen heeft voor het land".

'Onverdiend'
Plasterk was door PVV-leider Wilders achter de schermen gepolst, maar de afgelopen week ontstonden er steeds meer vraagtekens over de verkoop van zijn bedrijf. Hijzelf had daar miljoenen voor gekregen terwijl andere betrokkenen het nakijken hadden.

"Ik heb heel veel respect voor je Ronald. Je verdient dit niet, maar ik begrijp je besluit", reageert Geert Wilders op X. "Je zou wat mij betreft een uitstekende MP zijn geweest."

"Erg jammer!", reageert Caroline van der Plas. "Ik wens Ronald sterkte en vind het verschrikkelijk dat hij zonder proces of uitkomsten van onderzoeken als persoon voor het leven is beschadigd."

De andere twee coalitiepartners hebben nog niet gereageerd. Er moet nu inderhaast gezocht worden naar een alternatief, omdat de vier partijen PVV, VVD, NSC en BBB voor het begin van de zomervakantie officieel van start willen gaan met hun coalitie.

In maart publiceerde NRC een reconstructie onder de kop 'Hoe Ronald Plasterk miljonair werd en de universiteit het nakijken had'. Volgens de krant heeft Plasterk miljoenen euro's verdiend terwijl het UMC Amsterdam en een wetenschapper er bekaaid afkwamen.

Het gaat over Plasterks tijd na zijn vertrek uit Den Haag in 2017, toen hij weer aan de slag was gegaan als biomedisch wetenschapper en een bedrijf startte. Het Amsterdam UMC heeft een onderzoek ingesteld na deze berichtgeving.

Politiek verslaggever Xander van der Wulp:
"De druk op Plasterk om zich terug te trekken werd in het weekend groot. Alleen al het feit dat er nog een onderzoek naar hem liep, werd al een obstakel voor de volgende fase in de formatie. Pas als duidelijk zou zijn dat Plasterk in de patentkwestie niets te verwijten is, zou hij premier kunnen worden. De tijd om daarop te wachten is er niet.

Wilders heeft nu wel een probleem. Een uitgebreid lijstje met meerdere kandidaten voor het premierschap heeft hij niet. Het ligt voor de hand dat formateur Richard van Zwol, zodra hij is benoemd, in gesprek gaat met de vier partijen die het hoofdlijnenakkoord sloten. Zij zullen samen moeten bekijken of er een nieuwe geschikte kandidaat te vinden is. Daarbij houdt Wilders voorlopig wel het initiatief."

https://nos.nl/collectie/13962/artikel/2521181-plasterk-ziet-af-van-premierschap-beschuldigingen-belemmerend-voor-functioneren
#15
Lockheed Martin Launches Patriot Missile From VLS In First-Ever Test

Lockheed Martin vertically launched a PAC-3 MSE for the first time in a test that downed a cruise missile target.



https://www.navalnews.com/naval-news/2024/05/lockheed-martin-launches-patriot-missile-from-vls-in-first-ever-test/
#16
Citaat van: Huzaar1 op 20/05/2024 | 15:02 uurMet de 2,4 miljard structureel erbij worden de CLAS plannen uitgewerkt. Lijkt erop dat de MIB basis er is met de beoogde boxer IFV aanschaf. Dat de apparaten gelijk als luchtverdediging kunnen fungeren tegen drones en helis is geweldig. Denk dat de CV90's ook een radar verdienen.

Wordt mooie positie met de boxers zo.
Ik denk dat de Duitsers de CV90 ook het liefst vervangen zien worden door Puma's, voor logistieke doeleinden zal men naar volledige integratie moeten kijken. Ik verwacht dat de toekomst van de landmacht vloot zal zijn: PuBo, Puma, Leopard, en Duitse opvolger van de Fennek.
#17
KM / Re: Opvolging M fregatten
Last post by Ace1 - 20/05/2024 | 15:59 uur
Citaat van: Huzaar1 op 20/05/2024 | 15:14 uurMet de laatste post op marineschepen.nl wordt de definitieve vorm aangekondigd van vervanger M fregat.

Maar welk ontwerp is het nu dan geworden?

Posts op marineschepen worden kwalitatief er niet beter op. Ontbreekt aan een simpele uitleg wat er dan gebouwd gaat worden en wat dan de uitkomst is na jarenlang gesteggel.

https://marineschepen.nl/nieuws/Bouw-ASW-fregatten-start-begin-2025-180524.html

Het hangt van de auteur af, die Tobias Kappelle is een sportjournalist en sportjournalisten worden niet serieus genomen door de collega journalisten.  Jaime Karremann, Frederik van Lokeren en Kasper Goossens schrijven kwalitief beter stukken.
#18
Defensiebrede onderwerpen / Re: nieuwe camo + pakken defen...
Last post by Ipkiss - 20/05/2024 | 15:56 uur
Het goede nieuws is dat ik nu ein-de-lijk ook mn setjes binnen heb...en meteen de naaimachine ter hand genomen heb.

Knopen van de bovenste zakken van de jas vervangen door klittenband
Achterste knopen van de dijbeenzakken vervangen door klittenband
Knopen op het uiteinde van de mouw verplaatst zodat de niet zo strak zitten op de minst dichte stand.

Uitvoeren van een volledige RAID modificatie ging met net wat te ver (bovenzakken van het jasje verplaatsen naar de mouwen, onderste zakken van het jasje verplaatsen naar de borst, gedraaid en met klittenband).

Iemand nog suggesties?
#19
KM / Re: Opvolging M fregatten
Last post by Struijckje - 20/05/2024 | 15:54 uur
Citaat van: Huzaar1 op 20/05/2024 | 15:14 uurMet de laatste post op marineschepen.nl wordt de definitieve vorm aangekondigd van vervanger M fregat.

Maar welk ontwerp is het nu dan geworden?


Dat zal toch wel bekendgemaakt worden wanneer daar duidelijkheid over is? Er staat in de 1e alinea te lezen dat men nog druk bezig met het finale ontwerp.

Wat we weten is dat t een flink schip wordt met iig genoeg ruimte voor 12 meter usv's.
#20
KM / Re: Opvolging M fregatten
Last post by Reinier - 20/05/2024 | 15:39 uur
Citaat van: Benji87 op 16/05/2024 | 13:17 uurIndo's die Nederlandse schepen naar de bodem brengen... interessant zullen we maar zeggen
En is het schip dat vuurt, ook niet een Nederlands schip? Lijkt mij een Martadinata klasse (Sigma) fregat.
Een 'Nederlands' schip dat een ander 'Nederlands' schip naar de kelder jaagt.
Zal niet vaak gebeurd zijn in de (recente) geschiedenis.