Operatie Resolute Support

Gestart door Lex, 01/09/2014 | 15:42 uur

Lex

De BV-NL gaat onder de Duitse paraplu naar Afghanistan. Misschien wel  een gevolg van de steeds verdergaande samenwerking.
Het ambite niveau van de NL Mindef ligt onverminderd hoog, terwijl er nog steeds bezuinigd moet worden en het materieel gezien niet om over naar huis te schrijven is.
Reken daarbij het "voornemen" om naast de NRF ook deel te nemen aan de VJTF, extra inzet tbv de SNMG's (staat ook in de brief betreffende de NATO bijeenkomst, onder para 5), eventueel verlengen van de antipiraterij missies (is nog niet afgeprocedeerd) en dus vraag ik mij af of de krijgsmacht hier onder gaat lijden op het vlak van personeel, geoefendheid in de breedste zins des woords, etc.

Elzenga

En dat terwijl de politieagenten in Kunduz nu in fel gevecht zijn met de Taliban.... :sick:
En weer gaan we mensenlevens in gevaar brengen om...ja waarom eigenlijk?! Afghanistan glijdt toch al snel naar de afgrond nu namelijk. Dat hou je met wat maanden trainen al niet meer tegen. De hernieuwde splitsing tussen Noord-en Zuid-Afghanistan is al terug te zien in de "strijd" die beide presidentskandidaten..ja die is nog steeds niet gekozen..tegen elkaar voeren op dit moment.


Lex

Nederlandse bijdrage Resolute Support Afghanistan

De Artikel 100 brief

Kamerbrief, 1 september 2014