Defensieforum.nl

Algemeen => Multimedia betreffende Defensie => Defensie op TV/Radio => Topic gestart door: Lex op 22/10/2009 | 23:36 uur

Titel: Defensie op de radio
Bericht door: Lex op 22/10/2009 | 23:36 uur
Onderzeedienst in de Koude oorlog.

Uitzending 1 november 2008

Verre Verwanten is zaterdag 1 november te gast op onderzeeboot Hr.Ms. Tonijn. Ooit onderdeel van de Onderzeedienst van de Koninklijke Marine en thans onderdeel van de historische collectie van het Marinemuseum in Den Helder.

Presentator Ben Kolster praat vanuit de 'gouden bal' van de Tonijn met Kees Homan, generaal-majoor van de mariniers b.d. en tegenwoordig als defensiedeskundige verbonden aan Instituut Clingendael. En met Leon Homburg, conservator van het Marinemuseum. In deze uitzending voornamelijk aandacht voor de rol die de onderzeeŽrs hebben gespeeld tijdens de Koude Oorlog.

Verslaggeefster Klaartje Bax begeeft zich in de nauwe gangen van de Tonijn met Driekus Heij, oud-directeur van de Onderzeedienst van de Koninklijke Marine. Hij vertelt over het leven van de ruim zeventig bemanningslieden op de onderzeeboot.

Colofon Verre Verwanten Radio; een wekelijks programma over genealogie en geschiedenis, elke zaterdag van 14.00-14.45 uur op Radio 5 (747 AM). Redactie: Klaartje Bax, Patricia Cronie, Jasper Hartog, Ben Kolster en Harm Oving. Presentatie: Ben Kolster.

De uitzending: http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/radio5/teleac/verreverwanten/20081101-14.wma

Bron: http://www.verreverwanten.nl/radio/2327.html