Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Van alles en nog wat! / Leefstijlcoaches voor Defensie
« Laatste bericht door Lex Gepost op 31/07/2018 | 22:29 uur »
DEFENSIE ZET LEEFSTIJLCOACHES IN – VACATURES!

De Nederlandse Krijgsmacht gaat vanaf dit najaar leefstijlcoaches inschakelen voor programma’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Het gaat om zogeheten Health & Readiness-pilots, waarin leefstijlmodules over gezonde voeding, gezond bewegen, gezonde slaap en mentale kracht worden aangeboden aan verschillende doelgroepen werknemers. Defensie erkent dus het belang van de leefstijlcoach én gaat er daadwerkelijk mee aan de slag.

De Nederlandse Krijgsmacht is een van de grootste werkgevers van Nederland. De bijzondere taakstelling van Defensie vraagt van medewerkers om de eigen gezondheid en inzetbaarheid te versterken en te onderhouden. Met het Programma Duurzaam Gezond Inzetbaar (DGI) ondersteunt de organisatie haar medewerkers hierin. Onderdeel van het DGI-programma vormen de Health & Readiness-pilots.

Vanaf november 2018 heeft Defensie daarom behoefte aan vier gecertificeerde leefstijlcoaches als casemanagers voor deze pilots. Het gaat om drie vacatures voor een tweejarig Health & Readiness-programma op de Kromhoutkazerne in Utrecht en een vacature voor een gecertificeerde leefstijlcoach, bij voorkeur met ervaring als sportinstructeur/personal trainer, voor een vergelijkbaar tweejarig programma op Plein Kalvermarkt in Den Haag.

Voor meer informatie over de vacatures kun je mailen naar de coördinator van het Programma DGI, luitenant-kolonel Tabe de Boer: TR.d.Boer@mindef.nl.
2
Historie / Langdurige droogte van toen
« Laatste bericht door bergd Gepost op 28/07/2018 | 17:35 uur »
Spanning en sensatie in het Overijsselse Oud-Bergentheim. Soldaten springen uit legervoertuigen, slangen worden uitgerold. Een groene helikopter landt, gewoon in een veldje achter een boerderij en iedereen staat er met de neus bovenop. Volwassenen klitten bij elkaar, kinderen sjezen rond op fietsjes.

Omdat het een leuk verhaal is lees verder https://www.destentor.nl/hardenberg/droogte-van-1976-hoe-het-leger-de-aardappeloogst-van-chris-dijk-redde~aeee0c6e/
3
Geef uw mening! / Beau van Erven Dorens maakt programma met veteranen
« Laatste bericht door bergd Gepost op 24/07/2018 | 18:00 uur »
Bron twitter
Beau v Erven Dorens   
@BeauvanED

Voor een nieuw tv-programma ben ik op zoek naar veteranen van de Nederlandse Krijgsmacht. De veteranen krijgen de kans de coachingsreis van hun leven te maken en te werken aan het overwinnen van trauma’s om zo weer vol in het leven te staan. Meld je aan via reset@kalejakhals.nl

00:09 - 23 jul. 2018
4
Grote brand op nieuw Italiaans bevoorradingsschip

Aan boord van het nieuwe Italiaanse bevoorradingsschip Vulcano heeft vannacht een grote brand gewoed, dat melden lokale media. Het schip werd vorige maand te water gelaten op de werf van Fincanttieri in Muggiano, nabij La Spezia.


Citaat
De Vulcano een maand geleden vlak voor de tewaterlating. (Beeld: Italiaanse marine)

Rond 2200 uur gisteravond brak er brand uit aan boord van het Logistic Support Ship (LSS) Vulcano dat momenteel wordt afgebouwd in Muggiano. Op foto's is te zien dat de brand in de opbouw van het schip woedde en media berichtten dat de brand begonnen was in de machinekamer. Op foto's is een grote rookkolom te zien die over de strad trekt. Brandweerlieden uit de wijde omgeving waren de hele nacht bezig om het vuur te blussen.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, maar de schade is waarschijnlijk groot. Het schip is nog niet af, toch is veel apparatuur in deze fase normaal gesproken al geïnstalleerd; van computers tot de voortstuwing. Hetzelfde geldt voor kabels en leidingen. Er zal niet alleen schade zijn door de brand en de rook, maar ook door het vele bluswater dat in het schip is gepompt. Veel zal -na opruimwerkzaamheden- dus moeten worden verwijderd en vervangen. Als de nieuwe aparatuur ook nog een lange levertijd hebben, lopen niet alleen de kosten op maar ontstaat ook een flinke vertraging.

De brand is hoe dan ook een forse tegenvaller voor Finciantieri en de Italiaanse marine.

Een maand geleden, op 23 juni, werd het schip na drie jaar bouwen met veel ceremonieel te water gelaten. De Vulcano moet volgens planning volgend jaar in dienst worden gesteld, de vraag is of dat nog haalbaar is.


Citaat
Afgaande op de rook woedde de brand vooral in het achterste deel van het schip. (Bron: Facebook)

Citaat
Citaat
Eerste foto's van de Vulcano vanochtend. (Bron: Facebook)

Het 193 meter lange schip is onderdeel van het grote moderniseringsprogramma van de Italiaanse marine. De Vulcano is ontworpen om schepen op zee te bevoorraden en reparaties uit te voeren op zee, daarnaast moet de Vulcano beschikken over een uitgebreid hospitaal aan boord. De kosten voor het schip bedroegen 346 miljoen euro.

Ook in Nederland is een keer brand uitgebroken op een marineschip nadat het te water was gelaten. Dat gebeurde in 1986 op de Walrus die op dat moment in aanbouw was bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). De brand had de commandocentrale verwoest en de oplevering van de onderzeeboot werd daardoor jaren uitgesteld. De schade bedroeg 225 miljoen gulden (100 miljoen euro).

[Bron: Marineschepen.nl @ Artikel ]
5
Historie / Oud-marinier wil advocaat wegens smaad voor rechter
« Laatste bericht door Ace1 Gepost op 22/07/2018 | 11:03 uur »
AMSTERDAM - Hij heeft er genoeg van om afgeschilderd te worden als een huurmoordenaar in staatsdienst. Oud-marinier Jannes de Jong klaagt daarom advocaat Liesbeth Zegveld aan voor smaad.

Hij vindt dat ze moet ophouden met het rondstrooien van de theorie dat mariniers heimelijk opdracht hadden om alle gijzelnemers dood te schieten bij de treinkaping in 1977 in De Punt. Dat veelbesproken ’geheime executiebevel’ is mede inzet van een proces dat nabestaanden van twee dode gijzelnemers hebben aangespannen tegen de staat. Woensdag spreekt de rechter een (tussen-)vonnis uit.

Oud-minister Van Agt begrijpt dat De Jong aangifte doet. Hij vindt het een ’beledigende’ en ’besmeurende’ leugen dat zijn regering een shoot-to-kill order zou hebben uitgevaardigd.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2331507/oud-marinier-wil-advocaat-wegens-smaad-voor-rechter?utm_source=twitter&utm_medium=referral&utm_campaign=twitterfeed
6
Geef uw mening! / Buitenlandse soldaten in het Nederlandse leger: een goed idee?
« Laatste bericht door Lex Gepost op 21/07/2018 | 14:46 uur »
Duitsland overweegt buitenlandse soldaten te werven voor het leger, om het tekort aan defensiepersoneel op te vangen. Ook in Nederland komt Defensie mankracht tekort. Moeten wij de krijgsmacht ook open stellen voor buitenlanders? ,,We laten Poolse mensen ook onze muren stucen. Waarom dan niet in het leger?"

Het probleem waarvoor Nederland en Duitsland zich gesteld zien, is hetzelfde. Hoe kun je personeel warm maken voor werk in het leger, in een tijd dat ze ergens anders veel meer kunnen verdienen? ,,Die golfbeweging zie je altijd", zegt Dick Zandee, defensiespecialist bij Clingendael. ,,Als het economisch goed gaat, komt het leger moeilijk aan personeel. Daar komt nog bij dat het Nederlandse leger steeds minder op missie gaat. De toeslag die daarvoor uitgekeerd werd, was altijd een mooie aanvulling op het loon. Maar dat ontbreekt nu ook."

De Duitsers, die ongeveer 20.000 manschappen tekort komen, kijken nadrukkelijk over de grens. Burgers uit andere EU-landen die voor het Duitse leger willen werken, krijgen in ruil een paspoort, is het idee. De plannen zijn nog niet officieel, maar worden door het ministerie niet ontkend.

Vizier
Omdat de buurlanden van Duitsland met hetzelfde probleem kampen, zal het vizier gericht zijn op het oosten, op landen als Polen, Tsjechië en Roemenië. Zou dat voor Nederland ook een idee zijn? Zandee vindt het niet zo gek gedacht. ,,We laten Poolse mensen ook onze muren stucen en Roemeense tuinmannen onze tuinen doen. Waarom dan niet in het leger?"

Historisch gezien is het idee helemaal niet nieuw. ,,Je zag het in de Tweede Wereldoorlog, bij de bevrijding van Zeeland in 1944. Toen vochten er ook Fransen en Belgen mee in de Britse en Canadese legers. Dat was wel meer ideologisch van aard, mensen wilden helpen om het nazibeest te verslaan. In dit geval zal het meer om het huurlingentype gaan: soldaten die voor een beter salaris de wijk nemen naar  West-Europa. Maar ook dat is is in de historie al vaker voorgekomen."

Is dat niet vreemd: een soldaat die zijn leven riskeert voor een andere natie? ,,Het moet natuurlijk duidelijk zijn dat de buitenlandse mensen onder de Nederlandse grondwet gaan werken, dat ze de taal spreken, begrijpen wat de doctrine is en wat hun taken zijn. Dat moeten ze onderschrijven. Maar anders dan vroeger vecht het Nederlandse leger al lang niet meer alleen voor koning, vlag en wimpel. In NAVO-, EU- en ook VN-verband zet het leger zich in voor internationale doelen."

De militaire vakbonden erkennen dat er een tekort aan personeel is, maar of buitenlandse krachten daarvoor de oplossing zijn, betwijfelen ze ten zeerste.  ,,Als je straks collega's krijgt die het alleen maar voor het geld doen, raak je het groepsgevoel kwijt", zegt Leon van der Hulst van de ACOM. ,,Kameraadschap en cohesie zijn heel belangrijk."

Hij benadrukt dat er wel echt iets moet gebeuren om het personeelstekort op te lossen, maar vindt dat de oplossing elders gezocht moet worden. ,,Zorg dat Defensie weer een aantrekkelijke werkgever wordt. Als het Rijk defensie belangrijk vindt, zullen ze met betere arbeidsvoorwaarden moeten komen."

Op die lijn zit ook Jean Debie van vakbond VBM. ,,Op dit moment gebeurt er niet voldoende."

Reactie Defensie
In een reactie laat Defensie weten dat er in Nederland niet wordt gedacht aan het inhuren van buitenlandse soldaten. Wel wordt er extra geïnvesteerd in de krijgsmacht. De komende vier jaar  gaat er structureel 1,5 miljard euro extra naar de krijgsmacht.

Een groot deel gaat naar achterstallig onderhoud. Daarnaast komen er nieuwe maatregelen om personeel te behouden en nieuwe mensen te werven. Ook heeft defensie nu geld om 2500 extra mensen in dienst te nemen.

AD, Sander van Mersbergen 21-07-18, 13:10 Laatste update: 13:15
7
Reservisten / Korps Nationale Reserve strijkt neer bij Ritthem
« Laatste bericht door Parera Gepost op 21/07/2018 | 12:59 uur »
Korps Nationale Reserve strijkt neer bij RitthemRITTHEM - Steeds meer legergroen materiëel parkeert dezer dagen  bij het pand van de voormalige aannemerij Poelman, op de hoek van Zandweg en Ritthemsestraat in Ritthem. Sinds een week wappert er de vlag van het Korps Nationale Reserve (Natres) en hangt er een bord 'Nehalennia' boven de voordeur.

Wat voor eenheid van 30 Natres zich geïnstalleerd heeft in de net opgeknapte gebouwen die Harthoorn Vlissingen aankocht, kunnen voorlichters van Defensie niet zeggen. Evenmin is bekend waarmee de manschappen zich bezig gaan houden.

De reservisten worden voornamelijk ingezet voor beveiligingstaken en ondersteuning bij grote evenementen en militaire oefeningen. De aanwezigheid van Natres geeft de Ritthemse hoek nog meer een legergroen tintje. Even verderop aan de Ritthemsestraat, langs de paralelle Rammekensweg,  ligt al decennia een munitieopslagterrein van Defensie. De nieuwe militaire locatie ligt op een ruime steenworp afstand van het terrein waar de nieuwe marinierskazerne voorzien is.

[Bron: PZC / Foto: Ruben Oreel]


Ik ben benieuwd of dit een tijdelijke locatie is of dat men hier permanent intrekt of tot dat de nieuwe kazerne er staat. De nieuwe locatie is op +/- 1000 - 1500 m van de plek waar de MADR kazerne moet komen en waar het oude / huidige depot is van de NATRES.

Weet een van de forum leden meer?
8
KM / MLU LPD's Rotterdam & Johan de Witt
« Laatste bericht door Parera Gepost op 17/07/2018 | 16:15 uur »
Ik kon geen goed topic vinden rondom dit onderwerp en de Rotterdam midden in de MLU zit en ook de JW over enkele jaren (2020) in de MLU gaat misschien verstandig om 1 topic te houden.


De Rotterdam ligt op dit moment in Amsterdam bij Damen Ship Repair voor haar MLU. Hieronder wat foto's van de nieuwe masten en het verwijderen van de oude.
Het lijkt erop dat naast de NS radar van Thales er ook meer in de mast gebouwd gaat worden vergelijkbaar met de modificatie van de M-fregatten.

Bron: https://www.facebook.com/ZrMsRotterdam/
9
Defensie Nieuws & Media (Nationaal) / Grote drugsvangst op marinierskazerne Doorn
« Laatste bericht door Lex Gepost op 17/07/2018 | 14:52 uur »
DOORN - Op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn heeft marinepersoneel maandagmiddag een grote hoeveelheid drugs gevonden. De Koninklijke Marechaussee is een onderzoek gestart naar de herkomst van een vondst.

Het gaat vermoedelijk om een grote lading cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en in veiligheid gesteld. Dat meldt de Marechaussee via Twitter.

Later meer

Telegraaf, 17-07-2018
10
Defensie Nieuws & Media (Internationaal) / Internationale pantservoertuigen APC IFV ontwikkelingen
« Laatste bericht door Harald Gepost op 17/07/2018 | 10:45 uur »


PSM details Puma AIFV upgrades

The German Army’s Puma armoured infantry fighting vehicle (AIFV) will be upgraded in two key steps that Projekt System & Management GmbH (PSM) calls Puma S1 and Puma S2.

PSM is a joint venture of Rheinmetall and Krauss-Maffei Wegmann.

Puma S1 covers command-and-control, situational awareness, and enhanced anti-tank capability; S2 adds a killer-killer capability.

For S1, the Puma’s open electronic architecture will allow a PRC117 satellite embedded radio system to be installed, as well as the latest software designed radios that, according to PSM, will “enable more effective communication during joint task force operations”.

Situational awareness is to be improved by replacing current black-and-white cameras with thermal and colour cameras to provide an all-weather capability with information displayed at the commander’s, gunner’s, and driver’s stations, as well as on screens for the dismounts.

An additional improvement for the 360° situational awareness system is to incorporate fuzed-image technology so that “every member of the crew is actively involved in reconnaissance tasks when mounted”, the company said.

The driver also has a new day/night front and rear thermal camera system.

The S1 firepower upgrade is designed to enable Puma to engage main battle tanks (MBTs) and other targets at long range. Accordingly, a twin launcher for the EuroSpike Long Range anti-tank guided weapon (ATGW) LR1 will be integrated externally on the turret’s left side. This was fully qualified over a two-year period under a EUR68 million (USD79.4 million) contract, with the system installed on two of the original series production Puma AIFVs.

Targets can be engaged with EuroSpike LR1 by the commander or gunner using their standard control handles and the already installed monitor systems.

http://www.janes.com/article/81771/psm-details-puma-aifv-upgrades
Pagina's: [1] 2 3 ... 10