Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
KM / MLU Zr.Ms. Pelikaan, Snellius en Luymes
« Laatste bericht door jurrien visser (JuVi op Twitter) Gepost op 11/07/2019 | 13:09 uur »
Damen signs maintenance contract with  Netherlands Ministry of Defence - Damen Shiprepair & Conversion

https://www.damenshiprepair.com/en/news/2019/07/damen-signs-maintenance-contract-with-netherlands-ministry-of-defence#.XScX0taaRGQ.twitter
2
Geef uw mening! / Welk begrip is het meest van toepassing in een militaire context
« Laatste bericht door ThowV Gepost op 05/07/2019 | 13:46 uur »
Op mijn tentamen kreeg ik de volgende vraag: Welk begrip is het meest van toepassing in een militaire context.
Nou wil ik graag jullie mening hebben aangezien ik persoonlijk vind dat bijna elk begrip van toepassing zou kunnen zijn en dat de vraag te breed gesteld is.

Alvast bedankt.
3
KLu / Wijziging functie beide opkomst in feb 2020
« Laatste bericht door Eddie19911 Gepost op 03/07/2019 | 00:41 uur »
Beste leden,

Ik heb mijn aac en psych. onderzoek gehaald maar nu twijfel ik tussen beide functies. Off. Luchtverdediging en onderoff. Inlichtingen. Voor off. Luchtverdediging werd ik niet geplaatst omdat ik niet bij de meest geschikte kandidaten zat. Beide functies starten in februari 2020. Wanneer zal de vacature voor off. Luchtverdediging weer openen aangezien de opkomst in februari 2020 is.

Ik heb nu mijn medische keuring voor onderoff. Inlichtingen binnenkort maar kan ik nog altijd van functie veranderen en mijn kans nog wagen bij off. Luchtverdediging in de hoop dat ik wel geplaatst word zonder mijn sollicitatie van onderoff. Inlichtingen te verliezen?

Bvd,

4
Defensie Nieuws & Media (Internationaal) / Defensie maritieme ongevallen
« Laatste bericht door Parera Gepost op 02/07/2019 | 16:17 uur »
14 doden door brand in Russische onderzeeër

MOSKOU (ANP) - In Rusland zijn veertien personen omgekomen in een onderzeeër. Dat meldt persbureau Interfax op basis van het Russische ministerie van Defensie. Er zou brand zijn uitgebroken in de duikboot, die voer in Russische territoriale wateren. Het is nog niet duidelijk waar het ongeval precies was.

Het zou gaan om een onderzeeër die op verkenning was. Door de brand zijn er gevaarlijke gassen vrijgekomen, waardoor enkele bemanningsleden zijn omgekomen. Hoe het vuur is ontstaan is onduidelijk. Inmiddels is de brand geblust.

[Bron: www.nd.nl ]

Update Het zou gaan om de onderzeeboot ''Losharik'', A-12 of NORSUB-5 als NAVO naam. Het is een onderzeeboot die extreem diep kan duiken, de exacte duikdiepte is onbekend maar het is bekend dat de boot in 2012 gedoken heeft tot 2000 - 2500 m diepte. De boot heeft een 25 koppige bemanning, overigens allemaal officieren.

Hier meer over de onderzeeboot : http://www.hisutton.com/Spy%20Sub%20-%20Project%2010831%20Losharik.html

Topic breed aangemaakt zodat het in de toekomst kan blijven bestaan bij andere maritieme ongevallen. (Naam stijl gelijk aan dat van luchtvaart ongelukken)
5
KLu / Aac geschikt niet geplaatst
« Laatste bericht door Eddie19911 Gepost op 25/06/2019 | 19:34 uur »
Beste forumleden,

Ik ben geschikt bevonden met mijn aac gesprek alleen ik zat dus niet bij de meest geschikte kandidaten. De opleidingsplaatsen zaten ook vol.

Zal ik met de volgende opkomst off. Luchtverdediging voorrang krijgen of moet ik nu naar iets anders zoeken? Mijn sollicitatie is niet stopgezet.

Bvd,

Eddie
6
Reservisten / Aantal uren/vergoeding
« Laatste bericht door wimswa Gepost op 25/06/2019 | 14:28 uur »
Het lijkt me leuk om naast een aantal dagen bij de civiele baas ook aan de slag te gaan als reservist (nu ik in de mogelijkheid ben om bij de civiele baas minder uren te draaien). Maar ik had nog een aantal vragen:

Hoeveel uren kun je maken? (ik kom uit Friesland, dus zou dan bij Havelte aan de slag mogen)
Wat verdien je per uur?

Hopelijk is er iemand die mij aan de antwoorden kan helpen, bij voorbaat dank!
7
Historie / Curaçao als uitvalbasis voor staatsgreep in Venezuela
« Laatste bericht door Lex Gepost op 22/06/2019 | 18:24 uur »
23 juni 1929: Curaçao als uitvalbasis voor staatsgreep in Venezuela

https://curacao.nu/curacao-als-uitvalsbasis-voor-een-staatsgreep-in-venezuela/
8
Defensiebrede onderwerpen / Fietsers vinden mitrailleur op fietspad: ‘Dit is toch onvoorstelbaar’
« Laatste bericht door Ace1 Gepost op 20/06/2019 | 16:55 uur »
Op een openbaar fietspad door het militaire oefenterrein Marnewaard in Groningen hebben twee fietsers gisteren een machinegeweer aangetroffen. Het wapen stond opgesteld maar volgens het tweetal waren er geen militairen in de omgeving.

e maakten een foto en hebben hun niet alledaagse vondst gemeld bij de wachtcommandant van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne aan de Strandweg in het nabijgelegen Zoutkamp. ,,Dit is, ook al was er een oefening gaande, toch onvoorstelbaar", liet een van fietsers weten aan de website HogelandNieuws.

Aanvankelijk meldde Defensie dat de militair die het wapen had neergezet zich in de bosjes verdekt had opgesteld. Maar dat blijkt niet zo te zijn. ,,De schutter moest in het kader van de oefening het gebied snel verlaten. De mitrailleur is te zwaar om zomaar mee te nemen’', licht een woordvoerster toe. ,,Een toezichthouder, die niet aan de oefening deelneemt, houdt het wapen in zo’n geval in de gaten. Hij heeft de fietsers zien afstappen, een foto zien maken en daarna verder zien rijden.”

Waarom de toezichthouder niet ingreep, kan ze niet zeggen. Hij zou de mitrailleur geen moment uit het oog hebben verloren. Als de fietsers het wapen hadden aangeraakt, was hij volgens haar wel in actie gekomen. Waarom hij niet op de fietsers is afgestapt om ze tekst en uitleg te geven over de oefening, is niet duidelijk.

Volgens de woordvoerster konden de fietsers tijdens de oefening van de Koninklijke Marine veilig over het terrein rijden. ,,We maken bij oefeningen elke keer een afweging van de risico’s. De mitrailleur is echt. Er werd geschoten met oefenmunitie.’’

https://www.ad.nl/binnenland/fietsers-vinden-mitrailleur-op-fietspad-dit-is-toch-onvoorstelbaar~a8dda265/
9
Vakbonden Algemeen / Vacature Helpdesk / Secretarieel medewerker
« Laatste bericht door Peter74 Gepost op 20/06/2019 | 15:39 uur »
De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel (VBM) te Den Haag zoekt met ingang van 1 september 2019 een helpdesk-/secretarieel medewerker (m/v). Het werkgebied omvat de eerste opvang (telefonisch of per e-mail) van leden met vragen over hun rechtspositie als militair of burgermedewerker bij Defensie.

Het betreft een groot aantal onderwerpen, zoals vragen over ontheffing uit de opleiding, financiële aanspraken, ontslag, re-integratie, loopbaanontwikkeling en pensioenen. Verder bied je (secretariële) ondersteuning aan de beleidsmedewerkers van de Collectieve Belangenbehartiging en de Medezeggenschaporganisatie..

Wij vragen:
• Affiniteit met vakbondswerk en Defensie
• Pre: goede kennis van het AMAR en BARD
• MBO werk- en denkniveau
• Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
• Servicegerichtheid
• Zelfstandigheid
• Verantwoordelijkheidsgevoel
• Accuratesse
• Flexibel
• Een proactieve ondernemende houding en instelling

Wij bieden:
• Een uitdagende, afwisselende en zelfstandige functie
• Een tijdelijk contract voor ten minste 20 uur per week met de mogelijkheid op verlenging of een vast contract
• Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden: salaris tussen € 2.650 en € 3.557 (bij 38 uur per week).

Interesse:
• Stuur dan voor 16 juli 2019 jouw sollicitatiebrief met CV naar de VBM, t.a.v. J.G. de Werker-Bekx (j.dewerker@mijnvbm.nl).
• Bel voor nadere informatie naar J.G. de Werker-Bekx (0703155123 of 0651579772).
Pagina's: [1] 2 3 ... 10