Vlag mag uit op Veteranendag

Gestart door KapiteinRob, 15/06/2009 | 03:37 uur

Mourning

"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

KapiteinRob

Citaat van: MINDEF-site op 15/06/2009 | 03:37 uur
De Nederlandse Veteranendag schaart zich daarmee in het rijtje van dagen waarop uitgebreid gevlagd mag worden, zoals Koninginnedag, Nationale Dodenherdenking en Nationale Bevrijdingsdag.

De andere twee vaste dagen waarop in Nederland uitgebreid gevlagd mag worden zijn 15 augustus (formeel einde WOII) en Prinsjesdag (alleen in Den Haag).

Citaat van: MINDEF-site op 15/06/2009 | 03:37 uur
Het rood-wit-blauw van de Nederlandse driekleur mag voortaan altijd op Veteranendag in heel het land wapperen.

Jemig, hebben ze effe pech in de west......

Verder niets dan lof voor de Ministerraad, die wederom iets heeft verzonnen om waardering voor veteranen (u weet wel, dat zijn alleen ex-militairen die ooit op missie zijn geweest) te doen uiten dat hoegenaamd niets kost. Chapeau!

KapiteinRob

Het rood-wit-blauw van de Nederlandse driekleur mag voortaan altijd op Veteranendag in heel het land wapperen. Dit is vandaag besloten in de ministerraad.

Het besluit betekent dat voortaan op alle gebouwen van de rijksoverheid en bij gemeenten en provincies wordt gevlagd op de laatste zaterdag in juni. Ook burgers en bedrijven kunnen op Veteranendag de vlag uitsteken.

Uitgebreid vlaggen

De Nederlandse Veteranendag schaart zich daarmee in het rijtje van dagen waarop uitgebreid gevlagd mag worden, zoals Koninginnedag, Nationale Dodenherdenking en Nationale Bevrijdingsdag. Beperkt vlaggen gebeurt op bijvoorbeeld de verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis. Dan is vlaggen alleen voorgeschreven voor hoofdgebouwen van de Rijksoverheid. Het voeren van de oranje wimpel blijft voorbehouden aan Koninginnedag en genoemde verjaardagen.

Bron: MINDEF-site dd. 120609