Auteur Topic: Militairen willen gevarengeld  (gelezen 15120 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 29965
Militairen willen gevarengeld
« Reactie #221 Gepost op: 19/12/2009 | 11:41 uur »
DEN HAAG - De Nederlandse militairen die in Afghanistan gevaarlijk werk doen 'buiten de poort', willen gevarengeld. Voorzitter Jean Debie van de militaire vakbond NBM/NOV zal dit tot inzet maken bij de komende arbeidsvoorwaardenonderhandelingen, kondigt hij aan in het vakbondsblad Trivisie.

Debie bracht begin december een bezoek aan Afghanistan, onder meer aan de locaties Tarin Kowt en Deh Rawod in de Nederlandse 'thuisprovincie' Uruzgan. Hij schrijft dat de VVHO-toelage de militairen bezighoudt. „De militairen vinden dat gevarengeld moet worden toegevoegd voor de militairen die gevaarlijk werk buiten de poort verrichten.” VVHO staat voor voorzieningen bij vredes- en humanitaire operaties. Debie was zaterdag niet bereikbaar voor een toelichting.

Deze discussie over gevarengeld speelt al langer. Een woordvoerder van Defensie zegt in een reactie dat het ministerie tegen een aparte gevarentoelage voor uitgezonden militairen blijft. Een extra toelage wekt volgens hem de indruk van verschillende categorieën militairen terwijl militairen als team worden uitgezonden. Nog los van het feit of een grens kan worden getrokken tussen wie wel en wie niet gevaar loopt. De VVHO-toelage (voor onder meer telefoonkosten en overwerk) bedraagt gemiddeld 80 euro per dag bovenop het salaris. Het arbeidsvoorwaarden overleg heeft in februari/maart plaats.

Telegraaf, za 19 dec 2009, 10:50

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 220 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.