Auteur Topic: Irak / SyriŽ / IS - deel 1  (gelezen 78295 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elzenga

  • Gast
Irak / SyriŽ / IS - deel 1
« Reactie #2320 Gepost op: 18/01/2010 | 12:25 uur »
(om ook het buitenlands nieuws betreffende de nasleep nog te kunnen plaatsen het topic weer heropend hier)..

Kwart Britten vindt Blair oorlogsmisdadiger
ANP op 17 januari '10, 14:13, bijgewerkt 17 januari '10, 14:18
Tony Blair (AP)

LONDEN - Oud-premier Tony Blair van Groot-BrittanniŽ heeft de bevolking en het parlement bewust misleid in de aanloop naar de Irak-oorlog. Hij moet strafrechtelijk worden vervolgd wegens het plegen van oorlogsmisdaden. Dat vindt 23 procent van de Britten, zo blijkt uit een opinieonderzoek dat is uitgevoerd door The Sunday Times.

De krant publiceerde zondag de resultaten van de peiling onder ruim tweeduizend volwassenen, die donderdag en vrijdag werd uitgevoerd. Van de respondenten meent 18 procent dat Blair zich weliswaar schuldig heeft gemaakt aan bewuste misleiding, maar dat het land verder moet en dat actie tegen de voormalige regeringsleider niet nodig is.

Anderen oordelen positiever over Blair. Drie op de tien Britten vinden dat hij terecht waarschuwde voor het gevaar van Saddam Hussein, ook als er op detailniveau fouten zijn gemaakt. Blair verschijnt binnenkort voor de Chilcot-commissie, die onderzoek doet naar het Britse beleid rond de invasie in Irak in maart 2003.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1338811.ece/Kwart_Britten_vindt_Blair_oorlogsmisdadiger

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2319 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.