Auteur Topic: Spanningen tussen Turkije en IsraŽl  (gelezen 39768 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

VandeWiel

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 1907
  • Een jarenlange lezer...
Spanningen tussen Turkije en IsraŽl
« Reactie #491 Gepost op: 31/05/2010 | 08:58 uur »
Jeruzalem, 31 mei. De IsraŽlische marine heeft vannacht zes schepen met hulpgoederen bestemd voor de Gazastrook bestormd. Bij gevechten vielen zeker tien doden, meldde een woordvoerder van het IsraŽlische leger vanochtend.

Het internationaal konvooi met hulpgoederen voor Palestijnen vertrok gisteren uit Cyprus op weg naar de door IsraŽl afgesloten Gazastrook. IsraŽl noemde de actie al een ĄprovocatieĒ en waarschuwde actie te ondernemen.
Volgens de legerwoordvoerder raakten vier IsraŽlische soldaten gewond. Bij de bestorming zouden activisten op soldaten hebben geschoten.

Het Palestijnse gebied is al bijna drie jaar economisch afgesloten door IsraŽl. Pro-Palestijnse activisten van de mensenrechtenorganisatie Beweging Vrij Gaza (FGM) probeerden 10.000 ton hulpgoederen af te leveren en wilden zo de blokkade breken.

De bestorming is hevig bekritiseerd door de Turkse regering. Sommige van de zes schepen voeren onder Turkse vlag. In Istanbul verzamelden woedende demonstranten zich bij het IsraŽlische consulaat. Sommigen gooiden stenen.

 
http://www.nrc.nl/buitenland/article2554547.ece/Doden_bij_Israelische_bestorming_hulpkonvooi

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 490 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.