Auteur Topic: Vredesmilitairen gedood in Darfur  (gelezen 4936 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

andré herc

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 1858
    • c-130herculesvrienden.nl
Vredesmilitairen gedood in Darfur
« Reactie #3 Gepost op: 21/06/2010 | 22:32 uur »
Door: Novum, Vernieuwd: 21-6-2010
Vredesmilitairen gedood in Darfur
(Novum) - Drie Rwandese vredessoldaten zijn maandag in de regio Jebel Marra, in het westen van Darfur, tijdens een uur durend vuurgevecht met ongeveer 25 schutters om het leven gekomen. Dat zei een woordvoerder van de gezamelijke vredesmissie van de Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie, UNAMID.

UNAMID bouwt in de regio, een bolwerk van rebellen, een nieuwe basis. De Rwandese militairen moesten er voor de veiligheid zorgen.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon zei dat hij de voortdurende aanvallen op de vredessoldaten in Darfur 'betreurt'. Hij condoleerde de families van de slachtoffers en riep de regering van Sudan op 'er alles aan te blijven doen om de daders op te pakken en hen direct voor het gerecht te slepen'.

Door de aanslag komt het totaal aantal gedode vredesmilitairen op 27. De vredesmissie ging in 2008 van start. In mei kwamen twee Egyptische vredessoldaten om het leven, nadat ze in een hinderlaag waren gelopen.
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.