Auteur Topic: Onrust Jemen  (gelezen 13215 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elzenga

  • Gast
Onrust Jemen
« Reactie #112 Gepost op: 12/03/2011 | 21:03 uur »
'Alle Nederlanders moeten Jemen uit'
Uitgegeven:    12 maart 2011 19:16
Laatst gewijzigd:    12 maart 2011 19:22
RIJSWIJK - De Nederlandse ambassadeur in de Jemenitische hoofdstad Sanaa, Harry Buikema, heeft zaterdag alle Nederlanders in Jemen opgeroepen om het land op zo kort mogelijke termijn te verlaten via de reguliere, commercieel beschikbare vluchten.
© AFP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Jemen.

In Jemen is sprake van toenemende politieke onrust in het gehele land en een snelle verslechtering van de veiligheidssituatie.

Al eerder gold een negatief reisadvies voor het land en was iedereen die er niet-essentiŽle bezigheden had, opgeroepen te vertrekken. Nu geldt de oproep voor alle Nederlanders.

Er verblijven momenteel ongeveer zestig Nederlanders in Jemen. De ambassade staat met hen in contact.

Aanslagen

Het ministerie meldt dat het vrijdagavond en zaterdag in Sanaa, Aden en Taizz erg onrustig was tussen demonstranten en veiligheidsdiensten.

Ook is er een verhoogd risico op terroristische aanslagen, zijn er oplaaiende tribale ongeregeldheden en is er een permanent hoog gijzelingsrisico, aldus een woordvoerder.
© ANP

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 111 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.