Auteur Topic: Hillen brengt werkbezoek aan Vietnam  (gelezen 11077 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 28151
Hillen brengt werkbezoek aan Vietnam
« Reactie #128 Gepost op: 26/09/2011 | 10:10 uur »
Minister van Defensie Hans Hillen brengt vandaag een werkbezoek aan Vietnam. Het bezoek staat in het teken van de verdieping van de relatie tussen beide landen.
Met name op gebied van watermanagement, scheepsbouw, landbouw en defensie willen Nederland en Vietnam hun samenwerking uitbreiden. Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Wim Nagtegaal vergezelt de minister tijdens zijn bezoek.

Samenwerking

Na een kranslegging bij het graf van de onbekende soldaat en het mausoleum van Ho Chi Minh is er een ceremoniŽle ontvangst op het Vietnamese ministerie van Defensie.  Tijdens een bilaterale ontmoeting met de Vietnamese minister van Defensie Phung Quang Thanh tekent Hillen een overeenkomst ('Memorandum of Understanding') om de defensie- en maritieme samenwerking te vervolgen.

Toespraak

's Middags houdt minister Hillen een toespraak op de Nationale Defensie Academie over toekomstige ontwikkelingen binnen de Koninklijke Marine en de strijd tegen piraterij.
Tot slot wordt de bewindsman ontvangen door de Vietnamese minister-president Nguyen Tan Dung, die later deze week een bezoek brengt aan Nederland.

MINDEF,
26 september 2011, 6.56 uur

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 127 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.