Auteur Topic: GHOST  (gelezen 4761 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 26596
  • SCITE CITO
GHOST
« Reactie #31 Gepost op: 20/01/2012 | 07:51 uur »
Jets, jachten en ander speelgoed (zie link voor de plaatjes)

Ideaal buitenspeelgoed: een varende straaljager

Voor bij uw huizje in St. Tropez: geen laffe RIB of zeilboot, met een GHOST gaat u pas écht rap van A naar B. En al supercaviterend!

Even voorstellen. De GHOST (en vanaf nu gaan we dat lekker met kleine letters schrijven) is een soort varende straaljager die stealth is, en ook nog eens van een nieuwe voortstuwingstechniek - supercavitation - gebruik maakt. Het apparaat is ontworpen voor de Amerikaanse marine maar komt wellicht ook op de markt voor gewone stervelingen.
 
Supercavitation
A-ha. Supercavitation. In een notendop betekent het dat je een voorwerp (bijvoorbeeld een stukje boot, maar meestal een torpedo) inpakt met een laagje gas. Als u dan met een gesupercavitate ding door bijvoorbeeld water gaat, zorgt dat voor een stuk minder wrijving. En dus meer snelheid. De Ghost heeft volgens de makers 900 keer minder wrijving, maar volgens insiders is dat wel erg veel. Zelf testen lijkt ons de enige manier om het voor u uit te vinden!

Supercavitation
 
Er zitten trouwens wel een paar haken en ogen aan dat speciale ontwerp. Een tijdje terug heeft de Amerikaanse Marine al de M80 van 80 (!!) voet gebouwd van $6 miljoen - ook met supercavitation - maar die bleek waardeloos als de weersomstandigheden ruwer werden en er hogere golven kwamen.
 
Wel heel praktisch
Naast dat u met een Ghost kan supercavitaten is het ding ook nog heel handig. Zo passen er sowieso 3 mensen in, en in de laadruimte is plek voor verschillende wapens. We noemen: torpedo's en ander vriendelijk geschut - hier een schraal plaatje ter indicatie - of nóg meer vrienden. Of bier/wijn/toastjes/fris/BBQ om lekker mee naar een strandje te gaan.
 
Kopen dus
Geen twijfel mogelijk: dit is een must have. Nadeel: de prijs en de specs zijn nog onbekend. Nog een nadeel: JMS - de bouwer - claimt bezig te zijn met eenzelfde project, maar dan van maar liefst 150 voet. Zult u net zien dat de buurman die heeft...
 
Léon Boerop

http://925.nl/archief/2012/01/19/ideaal-buitenspeelgoed-een-varende-straaljager

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 30 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.