Auteur Topic: Feijenoord aan de bak bij de KL  (gelezen 7669 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 13115
Feijenoord aan de bak bij de KL
« Reactie #35 Gepost op: 02/04/2012 | 21:46 uur »
Feyenoord 'aan de bak' bij de landmacht

De selectie van voetbalclub Feyenoord heeft zich een dag lang een peloton van de Koninklijke Landmacht gewaand. Op de Bernhardkazerne in Amersfoort werden de spelers van de Rotterdamse eredivisionist vandaag fysiek en mentaal uitgedaagd.


De Feyenoorders waren op uitnodiging van de landmacht een dag op bezoek. Gastheer was Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif, zelf een groot Feyenoord-aanhanger. Hij sprak de spelers 's ochtends toe over leiderschap en teamvorming ter voorbereiding op en tijdens extreme omstandigheden.

Ook kregen de mannen van trainer Ronald Koeman een indrukwekkende presentatie over het revalidatieproces van een in Uruzgan gewond geraakte militair.

Koeman herkend topsport
"Erg inspirerend", vond Koeman. "Ik zie veel parallellen tussen het werk van de krijgsmacht en het voetbal. Het is me wel duidelijk geworden dat jullie werk ook topsport is", sprak hij tot de militairen. "Ik denk dat uw ervaringen ook inspirerend werken op de jongens."

Aanvoerder Ron Vlaar
Die jongens moesten vervolgens wel even flink aan de bak. Nadat ze mochten ervaren hoe zwaar de standaard bepakking van een infanterist is, werd de selectie in twee├źn gedeeld voor een fysiek en mentaal uitdagende oefening op en rond de hindernisbaan. Daarbij lag de focus vooral op het teamwork. "Heel leuk om te doen", zei Ron Vlaar. De Feyenoord-aanvoerder deed dan ook als snelste zijn rondjes over de verkorte hindernisbaan. En toonde zich daarbij een waardig militair: "Het is wel pittig, maar je moet gewoon een knop omzetten, en gaan."

Elkaar helpen
'Ron Kanon' en zijn teamgenoten gingen na de hindernisbaan de klimtoren op en werden daarna als 'toetje' rondgereden in een CV90-infanteriegevechtsvoertuig. Vlaar was erg positief over de dag bij de landmacht. "Het is ook erg leerzaam", stelde de verdediger. "Je merkt aan de dingen die we hier doen dat het in een groep erg belangrijk is om elkaar te helpen. Alles valt en staat met samenwerking. Dat is bij de landmacht zo, maar ook in het voetbal. We worden er hier op een leuke manier weer op gewezen: je kunt het nooit alleen."

http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2012/04/02/46194545/Feyenoord_aan_de_bak_bij_de_landmacht

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 34 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.