Auteur Topic: 'Luchtmacht wil de ruimte in'  (gelezen 11208 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 27552
  • SCITE CITO
'Luchtmacht wil de ruimte in'
« Reactie #105 Gepost op: 05/04/2012 | 17:16 uur »
Luchtmacht verkent de ruimte

5 april 2012, 16.30 uur

Het Air Power Symposium is een prima moment om meer kennis en ervaring over het gebruik van de ruimte in huis halen. Dat zei Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Sander Schnitger gisteren in Soesterberg bij de opening van het jaarlijkse symposium, met dit keer ?Space? als onderwerp.

De aandacht voor de ruimte sluit naadloos aan bij de toekomstplannen van Defensie, zoals vermeld in de Strategische Kennis- en Innovatie-agenda. Defensie investeert de komende jaren in nieuwe technologie, zoals in satellietcapaciteit . "Redenen genoeg om over Space te praten", aldus generaal Schnitger.

Ontwikkelingen

Sprekers en gasten uit binnen- en buitenland kwamen daarvoor naar Soesterberg, vlakbij de plek waar bijna 100 jaar geleden de militaire geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart begon. In die eeuw heeft de luchtmacht altijd oog gehouden voor technologische innovaties, waardoor ze constant is veranderd.

Afhankelijk

"De ontwikkelingen dwingen ons nu verder te kijken in het verlengde van het luchtruim, dat naadloos overgaat in de ruimte. Gezien de operationele, logistieke en technologische ontwikkelingen verwacht ik dat onze afhankelijkheid van de ruimte alleen maar groter wordt", zei de Commandant Luchtstrijdkrachten. "Dat vraagt om een voorstel hoe Defensie in het algemeen en de Koninklijke Luchtmacht in het bijzonder een bijdrage kan leveren bij de verdediging van onze belangen in de ruimte."

http://www.nieuwsbank.nl/inp/2012/04/05/T382.htm

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 104 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.