Auteur Topic: Staatshoofd bezoekt Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando  (gelezen 876 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 30341
Staatshoofd bezoekt Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando
« Reactie #1 Gepost op: 09/10/2012 | 17:02 uur »
Koningin Beatrix heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando. Naast een demonstratie van diverse luchtverdedigingsmiddelen liet ze zich informeren over de thema’s integratie en identiteit.
De eenheid ontstond eind maart 2012 door samenvoeging van het Commando Luchtdoelartillerie van de landmacht en de Groep Geleide Wapens van de luchtmacht. De vorstin sprak met militairen over de diverse aspecten van integratie en identiteit die spelen bij het samengaan van eenheden van verschillende krijgsmachtdelen.

Radarbeelden

Ook werd stilgestaan bij de mogelijkheden van de nieuwe organisatie voor de ontwikkeling van militairen en het gegeven dat alle grondgebonden luchtverdedigingscapaciteit van Nederland is ondergebracht bij één eenheid. De koningin kreeg uitleg bij een opstelling van diverse luchtverdedigingsmiddelen waarover het commando beschikt, zoals de Patriot en AMRAAM luchtdoelraketten voor de langere afstand en de stinger voor nabij verdediging. Ook werden radarbeelden vertoond waarbij de eenheid het volgen van diverse luchtdoelen demonstreerde. Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando is verantwoordelijk voor de lucht- en raketverdediging tegen bemande en onbemande vliegtuigen, helikopters, ballistische raketten en kruisvluchtwapens. De eenheid is gestationeerd op de Luitenant-generaal Bestkazerne bij Venray.

MINDEF,
9 oktober 2012, 16.26 uur