Auteur Topic: Luchtmobielers in opleiding voorkomen beroving  (gelezen 946 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 30291
Luchtmobielers in opleiding voorkomen beroving
« Reactie #1 Gepost op: 26/10/2012 | 18:28 uur »
Dankzij kordaat optreden van 6 luchtmobielers in opleiding zijn gisteren op de Korenmarkt in Arnhem twee dieven in de kraag gevat. Eén van hen probeerden te vluchten, waarna de militairen hem wisten te overmeesteren.
De soldaten van de School Luchtmobiel zagen omstreeks 00.30 uur twee mannen de bar Juicy Lucy verlaten. Zij vertrouwden het niet en schakelden de portier in. Die trof na fouillering een hoeveelheid cd’s aan. Terwijl de politie werd gebeld, nam één van de dieven plotseling de benen. De soldaten sprintten achter de man aan. Zij hebben de dief vervolgens, zonder geweld te gebruiken, onder begeleiding teruggebracht naar de bar. Daarna heeft de politie de heren afgevoerd naar het bureau.

Commandant School Luchtmobiel luitenant-kolonel Ron Jongejeugd: “Dankzij de alerte reactie van mijn kerels is een beroving voorkomen. Het feit dat ze meteen achter de dief zijn aangegaan, geeft aan dat ze uit het juiste hout zijn gesneden. De mannen hebben waarden en normen hoog in het vaandel staan en dat zien we graag. Daarnaast zijn het fitte baasjes dus de dief had geen schijn van kans.”

Pluim

Na een bewogen stapavondje werden de 6 militairen vandaag op het bevorderingsappél meteen in het zonnetje gezet. Een promotie naar soldaat der tweede klasse stond al in de planning en daaraan kon een extra pluim van de commandant worden toegevoegd.
De soldaten volgen op dit moment de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel (AMOL) in Schaarsbergen. In deze opleiding worden de leerlingen, naast het bijbrengen van militaire kennis en vaardigheden, mentaal en fysiek voorbereid op het behalen van de rode baret.

Bijzonder is dat de mannen behoren tot de eerste lichting ‘spijkerbroeken’ die via de Kennismakingsdagen Luchtmobiel zijn binnengekomen.

MINDEF,
26 oktober 2012, 17.00 uur