Auteur Topic: Belgische marine bestelt patrouilleschepen in Frankrijk  (gelezen 7825 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 29972
Belgische marine bestelt patrouilleschepen in Frankrijk
« Reactie #58 Gepost op: 04/02/2013 | 16:03 uur »
BRUSSEL - De Franse scheepswerf Socarenam gaat voor de Belgische marine twee kustpatrouilleschepen bouwen. Het bedrijf wist de openbare aanbesteding voor de twee “Ready Duty Ships” binnen te halen, zo meldt het maandag.

Met een contract ter waarde van 26,6 miljoen euro bleef Socarenam heel wat onder de voorziene 34 miljoen. De ministerraad gaf in december dan ook groen licht, maar doordat een van de concurrenten nog naar de Raad van State stapte, is Socarenam nu pas zeker van de deal.

De 52 meter lange schepen zullen worden ingezet voor patrouillemissies, bewakingsoperaties, ordehandhaving, speurwerk en reddingsoperaties. Hun belangrijkste werkterrein wordt de Noordzee en de exclusieve economische zone voor de Belgische kust.

De scheepswerf in Boulogne-sur-Mer voorziet 24 maanden voor het ontwerp, de realisatie en de activering van de patrouilleschepen.

Belga,
maandag 04 februari 2013, 15u26

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 57 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.