Auteur Topic: Saamhorigheidsdag van de Koninklijke Marine van 20 juni  (gelezen 6951 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 30292
Saamhorigheidsdag van de Koninklijke Marine van 20 juni
« Reactie #16 Gepost op: 26/02/2013 | 23:51 uur »
Onderstaand bericht & artikel heden ontvangen en ter publicatie aan u aangeboden.

Lex
Algeheel beheerder.


L.S.,

Bijgevoegd vindt u een artikel en een aantal foto’s over de Saamhorigheidsdag van de Koninklijke Marine van 20 juni.
In plaats van de normale Veteranendag, nodigen we dit jaar al ons actieve personeel, post-actieve personeel en veteranen uit in Den Helder. In principe dus iedereen die bij de marine werkt of heeft gewerkt. Het belooft de grootste marinereünie ooit te worden.

In het bijgevoegde artikel, dat ook in de komende Alle Hens verschijnt, vindt u meer informatie over deze dag.

Ik wil u namens de marine verzoeken om dit artikel te delen via uw eigen mediakanalen. Het is geen probleem om het artikel letterlijk over te nemen voor publicatie op internet of in hardcopy bladen. Uiteraard kunt u hier ook uw eigen draai aan geven.

Om de dag tot een succes te maken, willen we dat onze gehele doelgroep (al het actieve en voormalige marinepersoneel, militair en burger) bekend raakt met de dag en het idee hierachter. De marine kan daar uw hulp goed in gebruiken. Samen maken we deze dag tot een onvergetelijk succes.

Kunt u mij aangeven of u publicaties op komst heeft? (internet + hardcopy). Ik hoor graag van u of u en wanneer u hiermee naar buiten kunt treden.
Dan kunnen wij een inventarisatieslag maken van te verwachten publicaties.
Meer informatie is bij mij altijd te verkrijgen. Aarzel niet om contact op te nemen.

Met vriendelijke groet,

LTZSD 2 OC Alex Kranenburg
Communicatieadviseur


“Dit wordt de grootste marinereünie ooit”

Het is donderdag 20 juni 2013. De marinehaven in Den Helder staat vol met mensen. Ze lachen, halen herinneringen op en vertellen sterke marineverhalen onder het genot van een hapje, drankje en live muziek. Huidig en voormalig marinepersoneel vormen samen één mengelmoes die marine uitademt. Het is de aftrap van de Marinedagen en Sail Den Helder.

Het jaar 2013 staat in het teken van 525 jaar Nederlandse Zeemacht. “Daar willen we met alle collega’s bij stil staan”, aldus kapitein-luitenant-ter-zee Robin Middel. “Van oudgedienden en veteranen tot de net ingestroomde collega’s, iedereen is welkom. Zowel militairen als burgermedewerkers van alle rangen en standen.” Het Hoofd Communicatie van de marine vertrouwt erop dat het een onvergetelijke dag wordt. “Wat is er nu mooier dan samen met je collega’s anekdotes te delen. Tel daar een concert, de traditionele blauwe hap en spectaculair vuurwerk bij op en de dag is compleet. De ambiance van Sail maakt vervolgens het plaatje af.”Saamhorigheidsdag

De aftrap van de Marinedagen wordt op bijzondere wijze genomen. De gebruikelijke Veteranendag, voorafgaand aan de Marinedagen, is voor de gelegenheid omgezet in een saamhorigheidsdag. “We openen ’s ochtends onze deuren voor de ruim 8000 veteranen van de marine, maar daar komen ’s middags nog vele tienduizenden extra gasten bij”, legt Middel uit. “De Veteranendag loopt rond een uur of twee over in de zogenaamde saamhorigheidsdag voor al het oud- en actiefdienend marinepersoneel.” De marine verwacht mogelijk zo’n 65.000 (oud-)collega’s en biedt hen een speciaal programma waar delen van marineverhalen centraal staat.


“De dag belooft een mooie mix tussen huidig en voormalig marinepersoneel te worden”

De moeite waard

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de marine dat al het personeel, oud en nieuw, tegelijkertijd uitgenodigd wordt voor een reünie. “We zijn druk bezig met het uitwerken van de details van het programma, maar het is absoluut de moeite waard om donderdag 20 juni naar Den Helder af te reizen.” Middel wil nog niet te veel prijsgeven over de precieze invulling van de dag. “Maar 1 ding is zeker, over de officiële opening van de dag praat men nog eeuwen na”, verklapt de overste glimlachend. “Zonder gekheid, het is een unieke gelegenheid waar hopelijk veel collega’s op af komen. Het is niet alleen de aftrap van de Marinedagen, maar ook Sail Den Helder start dezelfde dag. Onze gasten hebben vanaf de marinehaven goed zicht op de historische schepen van Sail, en kunnen natuurlijk ook de Sail-in vanaf de dijk bewonderen. Tot zeker 23.00 uur ’s avonds is er genoeg te zien en te doen op en rond de marinehaven.”


“Een weerzien met oude marinematen voor iedereen ”

Hoe schrijf ik me in?

Vanaf 1 maart kan iedereen die bij de marine heeft gewerkt zich gratis online inschrijven. Zowel burger als militair. Op de startpagina van www.marine525.nl staat dan een duidelijke inschrijfknop. Via deze knop komt u op de inschrijfpagina terecht, waar u in enkele stappen uw gegevens kan doorgeven. Na het inschrijven ontvangt u een bevestiging en een uitnodiging voor deze bijzondere dag. Surf dus vanaf 1 maart naar www.marine525.nl en schrijf u direct in voor de grootste marinereünie ooit!

Let op: actief dienend personeel en veteranen hoeven zich niet in te schrijven. Zij ontvangen apart een uitnodiging via de gebruikelijke kanalen.

Marinedagen & Sail Den Helder

Het jaar 2013 staat voor het maritieme krijgsmachtdeel in het teken van 525 jaar georganiseerde Zeemacht in Nederland. De Marinedagen in Den Helder, gecombineerd met Sail, zijn het hoogtepunt van het jubileumjaar. Donderdag 20 juni opent de marine haar deuren voor oudgedienden, actief dienend marinepersoneel en andere gasten. Een deel van de marinehaven is dan ook open voor bezoekers van Sail Den Helder. Vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni is de marinehaven te bezoeken van 10.00 tot 23.00. Op zondag 23 juni is het terrein toegankelijk tot 18.00.

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 15 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.