Auteur Topic: Pantserinfanteristen aan de bak in TsjechiŽ  (gelezen 2563 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thomasen

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 15446
  • Aut viam inveniam, aut faciam
Pantserinfanteristen aan de bak in TsjechiŽ
« Reactie #6 Gepost op: 29/08/2013 | 22:31 uur »
Pantserinfanteristen aan de bak in TsjechiŽ
29 augustus 2013, 13.01 uur
Voor de infanteristen uit Havelte is het Tsjechische oefenterrein Hradiötě heel wat anders dan de relatief open Duitse vlaktes. Ruim 3 weken traint 44 Pantserinfanteriebataljon - geÔntegreerd met genie, logistieke en vuursteuneenheden - het bereden en uitgestegen optreden met het infanteriegevechtsvoertuig CV90.VertragendDe CV90 blinkt uit in snelheid en scherpe manoeuvres, maar in TsjechiŽ heeft ook de Zweedse krachtpatser het af en toe zwaar. ďHet terrein dicteert continu ons optreden. Met weinig open vlaktes is een opmars niet gemakkelijkĒ, zegt commandant van de C-compagnie kapitein Erik Derks. ďDit is uitdagend voor de commandant, maar tegelijk vertragend voor het gevecht, omdat je het doel op een minder ideale manier moet aanvallen.ĒWisselschemaMilitairen stappen met hun geweren uit een CV90. Foto: Ministerie van DefensieOogmerk van Horse Ultimatum is de certificering van 2 van de 4 compagnieŽn. De oefening is daarmee een belangrijke bouwsteen voor de operationele gereedstelling van 44 Pantserinfanteriebataljon in 2014. De eenheden werken deze 3 weken een wisselschema af. In het begin oefenden de militairen op hun niveau het bereden en uitgestegen optreden. Deze dagen draait het echter om gevechtsacties op bataljonsniveau. De infanteristen knokken niet alleen, maar doen dat samen met artilleristen en verkenners.Eenheid spiegelen Om de oefenwaarde te vergroten, wordt tijdens het gevecht gebruikt gemaakt van het MCTC-systeem (Mobile Combat Training Center), dat treffers op voertuigen en personen simuleert. Ritmeester Stef Laarman: ďHet MCTC analyseert het gevecht. Wij geven geen waardeoordeel, maar houden de compagnieŽn achteraf een spiegel voor. Na de generale repetitie in TsjechiŽ mag het bataljon het deze winter nog eens dunnetjes overdoen. In het Duitse Guz Altmark wordt de eenheid getest door 43 Gemechaniseerde Brigade.Eind jaren Ď90 streek de landmacht voor het laatst neer in Hradiötě, vlakbij Karlovy Vary. De ontplooiing van 1300 Nederlandse militairen in deze omgeving is dus even geleden. Groot voordeel: de deelnemers aan de oefening Horse Ultimatum kennen het terrein niet. De steile heuvels, dichte bebossing, overwoekerde tanksporen en moeras zorgen bovendien voor ultieme trainingsomstandigheden. Voor het bataljon de uitgelezen kans de Ďranden van het kunnení eens flink op te zoeken.
           

           
http://www.defensie.nl/landmacht/actueel/nieuws/2013/08/29/46207955/Pantserinfanteristen_aan_de_bak_in_Tsjechie?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Twitter: @Thom762

"And covenants, without the sword, are but words, and of no strength to secure a man at all" Thomas Hobbes

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 5 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.