Auteur Topic: Nuclear Security Summit: NL op zijn kop & op slot  (gelezen 12415 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 25885
  • SCITE CITO
Nuclear Security Summit: NL op zijn kop & op slot
« Reactie #121 Gepost op: 31/10/2013 | 10:43 uur »
Vliegkamp Valkenburg tijdelijk open vanwege nucleaire top

31-10-2013 

KATWIJK - Het voormalige militaire vliegkamp Valkenburg in Katwijk gaat dit voorjaar tijdelijk weer open. Dan is het vliegkamp even de uitvalsbasis voor luchtmachthelikopters tijdens de wereldtop over beveliging tegen nucleair terrorisme in Den Haag.

Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend.

Voor de Nuclear Security Summit  in maart 2014 komen 58 wereldleiders naar Den Haag, onder wie de Amerikaanse president Barack Obama en de Russische president Vladimir Poetin. Daarnaast bezoeken ook duizenden delegatieleden, medewerkers en journalisten de hofstad.

De helikopters worden gebruikt om het luchtruim boven Den Haag te beveiligen. Het luchtruim wordt vier dagen lang hermetisch afgesloten. Mogelijk worden de toestellen ook ingezet om de deelnemers aan de conferentie te vervoeren.

Musical Soldaat van Oranje tijdelijk stilgelegd

Vliegkamp Valkenburg is in 2006 door Defensie gesloten. In een van de hangaars is de Theaterhangaar gebouwd. Daar wordt al enige tijd de musical Soldaat van Oranje opgevoerd. De voorstellingen worden eind maart vanwege de top even stilgelegd.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/31-10-2013/vliegkamp-valkenburg-tijdelijk-open-vanwege-nucleaire-top

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 120 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.