Auteur Topic: Nieuw succes voor de A330MRTT  (gelezen 1759 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thomasen

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 15429
  • Aut viam inveniam, aut faciam
Nieuw succes voor de A330MRTT
« Reactie #3 Gepost op: 24/01/2014 | 11:03 uur »
Het lijkt erop dat Singapore reeds in 2013 een contract heeft getekend voor de aankoop van 6 A330MRTT's. Airbus heeft daarmee de Amerikaanse Israelische concurentie achter zich gelaten.
Singapore was al langer op zoek naar een vervanger voor de 4 Stratotankers. De concurentie bestond uit Israelische Boeing 767 MMTT, opgeknapte KC135 en de KC46.
Singapore is doorgaans erg discreet als het gaat om wapenaankopen, vandaar dat er nog weinig bekend is over de deal. Naast de laagste prijs is ook de nauwe samenwerking met AustraliŽ mogelijk in het voordeel van Airbus geweest. AustraliŽ opereert reeds 6 A330MRTT's. Ook het verenigd koninkrijk, UAE en Saudi Arabie gebruiken de kisten. De verwachting is dat Frankrijk in Augustus de contracten tekent. India is al meer dan een jaar in exclusieve gesprekken voor de aanschaf van zes kisten. Ook Zuid-Korea heeft interesse getoond. 

Orginele artikel, in het Frans:
http://www.air-cosmos.com/defense/singapour-choisit-l-a330-mrtt-d-airbus.html
Twitter: @Thom762

"And covenants, without the sword, are but words, and of no strength to secure a man at all" Thomas Hobbes

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.