Auteur Topic: THALES op nieuwe Maleisische schepen  (gelezen 1943 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 11332
THALES op nieuwe Maleisische schepen
« Reactie #1 Gepost op: 05/03/2014 | 14:04 uur »


Thales heeft een opdracht gekregen voor de levering van zes SMART-S Mk2 rondzoekradars en zes CAPTAS-2 sonar systemen, Deze sensoren zullen worden geÔnstalleerd op de zes in aanbouw zijnde patrouilleschepen van de Koninklijke Maleise Marine.

De schepen worden gebouwd door Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd in Maleisie. De eerste SMART-S Mk2 radar wordt binnen enkele jaren geleverd. Thales Nederland zal de eerste twee radarsystemen bouwen en testen. De andere vier radarsystemen worden geassembleerd en getest door hoofdaannemer Contraves in MaleisiŽ met behulp van Thales componenten en knowhow.

MaleisiŽ heeft ook de Thales CAPTAS-2 sonar geselecteerd die deel uitmaakt van de CAPTAS familie van Variabele Diepte Sonars. Dit systeem is ontwikkeld voor het detecteren van stille onderzeeŽrs waardoor oppervlakteschepen in staat worden gesteld om alle anti-submarine taken uit te voeren.

In Europa is Thales markleider op het gebied van marine radars, en wereldwijd zelfs op het gebied van sonars en onderwatersystemen.

http://thalesalerts.nl/2014/Februari/Thales%20op%20nieuwe%20Maleisische%20schepen.doc/
« Laatst bewerkt op: 05/03/2014 | 15:35 uur door Lex »