Auteur Topic: C-RAM- en CLASS 1-UAV 1. -detectiecapaciteit  (gelezen 1575 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elzenga

  • Gast
C-RAM- en CLASS 1-UAV 1. -detectiecapaciteit
« Reactie #13 Gepost op: 12/05/2014 | 19:24 uur »
C-RAM- en CLASS 1-UAV 1. -detectiecapaciteit (voorheen Vervanging Mortieropsporings- radar)

Nederland streeft naar een kwalitatief hoogwaardige en volledig inzetbare krijgsmacht die expeditionair en wereldwijd kan opereren. Om effectief en efficiënt te kunnen optreden is een sterke inlichtin- genpositie een eerste vereiste. Ervaringen uit recente militaire operaties onderstrepen dat. Inlichtingen zijn essentieel voor een goede situational awareness en meer in het bijzonder ook voor de bestrijding van vijan- delijke grondwapens. Tot op heden kan de wapenlocatieradar (WLR 2.) voor een deel in deze behoefte voorzien. Met het einde van de levensduur van de WLR in zijn huidige vorm ontstaat behoefte aan vervangende capaciteit. Daarnaast worden Nederlandse militaire eenheden steeds vaker geconfron- teerd met aanvallen met Rockets, Artillery and Mortars (RAM). Vooral de geïmproviseerde varianten van deze wapens zijn eenvoudig te verkrijgen, gemakkelijk te bedienen
en vormen een significante bedreiging voor Nederlandse eenheden. Ook is er een toenemende dreiging van kleine onbe- mande vliegtuigen (CLASS 1-Unmanned Aerial Vehicles UAV of drones), die kunnen worden voorzien van optische middelen of een offensieve lading. Door deze veranderende dreiging heeft een herijking van de behoefte plaatsgevonden en is de projectnaam overeenkomstig aangepast.
(bron Materiaalprojectenoverzicht 2013 pg 60/61)

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 12 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.