Auteur Topic: Ontwikkeling nieuw type tank voor de US Army  (gelezen 1406 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Harald

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 9029
Ontwikkeling nieuw type tank voor de US Army
« Reactie #2 Gepost op: 19/08/2014 | 09:28 uur »
Amerikaans leger ontwikkelt autonome, snellere en lichtere tank

DARPA, onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Defensie, wil de komende jaren een meer autonome, lichtere en snellere tank ontwikkelen.

De Defense Advanced Research Projects Agency heeft daarvoor een wedstrijd uitgeschreven.

Onder de noemer Ground X-Vehicle Technology (GXV-T) gaat DARPA op zoek naar tanks die 50 procent minder wegen, 50 procent minder personeel nodig hebben, 100 procent sneller zijn en 95 procent van de terreinen kunnen betreden.

Daarnaast moeten de nieuwe tanks ook goedkoper worden en zouden ze minder snel opgemerkt moeten worden door vijanden.

Bepantsering
"In de afgelopen honderd jaar gemechaniseerde oorlogvoering kwam de bescherming van gepantserde gevechtsvoertuigen vooral neer op: hoe meer bepantsering hoe beter", zo schrijft DARPA.

"Als gevolg daarvan heeft elke verbetering van de overlevingskans van het personeel in deze voertuigen ervoor gezorgd dat de massa en kosten van de voertuigen significant omhoog zijn gegaan."

Het instituut rekent nu op technologische innovaties om tanks kleiner en wendbaarder te maken, maar even krachtig te houden. Zo geeft DARPA als voorbeeld dat tanks automatisch gevaren zouden moeten ontwijken en zich bewust moeten zijn van hun omgeving. Een deel van de besturing zou bovendien net als bij vliegtuigen automatisch moeten kunnen plaatsvinden.

Op 4 september houdt DARPA een soort open dag voor geÔnteresseerde partijen. Het Amerikaanse leger trekt 24 maanden uit voor de ontwikkeling nadat de eerste contracten zijn opgesteld. Dat moet voor april 2015 gebeuren.

Menselijke robots
DARPA zorgt binnen het Amerikaanse ministerie van Defensie voor de ontwikkeling van futuristische technologieŽn en toepassingen voor het leger. Zo zijn momenteel menselijke robots en oplosbare elektronica in ontwikkeling.

Het instituut richt zich echter niet alleen op innovaties voor oorlogsvoering. Zo toonde het vorig jaar een prothese die geamputeerden niet alleen heel precies kunnen besturen, maar waarmee ze ook kunnen voelen.

http://www.nu.nl/tech/3855509/amerikaans-leger-ontwikkelt-autonome-snellere-en-lichtere-tank.html

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.