Auteur Topic: Belgische defensie - Algemene nieuwstopic  (gelezen 115023 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Belgje

  • Gast
Belgische defensie - Algemene nieuwstopic
« Reactie #4443 Gepost op: 09/09/2014 | 09:54 uur »
Graag meer Belgische militairen naar conflictgebieden

Het Belgische leger wil graag meer soldaten naar conflictgebieden sturen. Dat heeft de commandant van de Landcomponent, Generaal Hubert De Vos, gezegd. De militairen raken volgens hem gedemotiveerd omdat ze niet worden ingeschakeld bij internationale operaties.
"Onze jongens en dames in onze eenheden zijn vragende partij om hun kunnen en kennen te tonen", zegt Generaal De Vos aan VRT Nieuws. "Ze willen zich nuttig maken. Niet enkel in het binnenland tijdens oefeningen en trainingen, maar ook in het buitenland tijdens operaties."

Volgens hem is er onder andere in Afrika en Afghanistan veel werk in tal van domeinen. Maar ook Noord-Irak sluit hij niet uit. "Als de vraag aan ons gesteld wordt, zullen we niet neen zeggen", klinkt het.

De Generaal deed de uitspraken tijdens de voorstelling van de eerste lichting Belgische en Nederlandse para's die samen hun opleiding hebben afgerond in een trainingscentrum in Schaffen. De parachutistenopleiding is de eerste stap naar een nauwere samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse landmacht.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2082176

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 4442 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.