Auteur Topic: Nederland stuurt onderzeeŽr naar Oostzee om Russen te bespieden  (gelezen 4998 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 25885
  • SCITE CITO
Nederland stuurt onderzeeŽr naar Oostzee om Russen te bespieden
« Reactie #31 Gepost op: 23/09/2014 | 11:29 uur »
Nederland stuurt onderzeeŽr naar Oostzee om Russen te bespieden

23-09-2014

Nederland stuurt een onderzeeŽr naar de Oostzee voor een geheime missie om de Russen in de gaten te houden.

Dat heeft het Reformatorisch Dagblad uit betrouwbare bron vernomen. De Zr. Ms. Walrus is donderdag uit Den Helder vertrokken. Onderzeeboten van de marine voeren regelmatig wereldwijd ongezien verkenningen uit of nemen deel aan operaties om terrorisme te bestrijden.

De Zr. Ms. Walrus heeft in NAVO-verband de taak inlichtingen te verzamelen over de Russen, aldus de bron. De onderzeeŽr is beter in staat in ondieper water te opereren dan de zwaardere onderzeeboten van bijvoorbeeld de Amerikanen.

De Koninklijke Marine zet regelmatig onderzeeŽrs in voor geheime missies. Defensie wil de missie van de Walrus in de Oostzee bevestigen noch ontkennen. ĄWij doen nooit uitspraken over operaties van onze onderzeeŽrsĒ, aldus woordvoerder M. Visser vandaag. De terughoudendheid heeft te maken met de operationele veiligheid. Defensie wil alleen kwijt dat er een onderzeeboot deelneemt aan de oefening Northern Archer.

De krijgsmacht telt vier conventionele onderzeeŽrs. De vijftig koppige bemanning op de 2800 ton metende Zr. Ms. Walrus (68 meter lang, 8,50 meter breed) kan twintig tot veertig torpedoís meenemen. De Walrus heeft eerder op verzoek van de Amerikanen inlichtingen verzameld over Iran.

Nederland heeft begin deze maand al vier F-16-jachtvliegtuigen naar de regio gestuurd. Vanuit Polen bewaken zij het luchtruim van de Baltische staten. De inzet van extra NAVO-troepen en -materieel in Oost-Europa heeft te maken met de hoog opgelopen spanning rond de Russische dreiging in OekraÔne.

http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/nederland_stuurt_onderzeeer_naar_oostzee_om_russen_te_bespieden_1_856598?localLinksEnabled=false

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 30 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.