Auteur Topic: Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel treedt af  (gelezen 1304 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 26258
  • SCITE CITO
Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel treedt af
« Reactie #3 Gepost op: 24/11/2014 | 16:06 uur »
Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel treedt af

Door: Redactie  24 november 2014

Obama vroeg Hagel vrijdag in een gesprek om terug te treden, na diverse gesprekken de afgelopen weken. Volgens het Witte Huis is een andere minister nodig in het Pentagon vanwege de dreiging van Islamitische Staat in Irak en SyriŽ. De 68-jarige Hagel is de enige Republikein in zijn nationale veiligheidsteam.

Volgens regeringsfunctionarissen is in de komende jaren 'een andere focus' nodig door een andere minister in het Pentagon. Ze bestrijden dat Hagel is ontslagen door Obama. Het zou Hagel zelf zijn geweest die twee weken geleden het initiatief nam voor het gesprek over zijn toekomst. Beiden zouden daarna tot de conclusie zijn gekomen dat een nieuwe man nodig was op Defensie.

Het vertrek van Hagel lijkt op een poging van het Witte Huis om te laten zien dat de regering-Obama gevoelig is voor kritiek dat in diverse nationale veiligheidskwesties te langzaam is gereageerd. Behalve de dreiging van Islamitische Staat is de regering de afgelopen maanden bekritiseerd vanwege de lauwe reactie op de ebola-uitbraak.

Regeringsfunctionarissen waren de afgelopen dagen al aan het speculeren over de opvolger van Hagel. Bovenaan de lijst zou voormalig onderminister van Defensie Michele Flournoy staan. Ook de Democratische senator en voormalig legerofficier Jack Reed behoort tot de kanshebbers. Reed diende in de elite-divisie 82nd Airborne. Een andere oud-onderminister van Defensie, Ashton Carter, wordt ook genoemd.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/amerikaanse-minister-van-defensie-chuck-hagel-treedt-af~a3797156/
« Laatst bewerkt op: 24/11/2014 | 21:25 uur door jurrien visser (JuVi op Twitter) »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.