Auteur Topic: Camera piloot zorgt voor duikvlucht vliegtuig  (gelezen 1182 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thomasen

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 15504
  • Aut viam inveniam, aut faciam
Camera piloot zorgt voor duikvlucht vliegtuig
« Reactie #2 Gepost op: 23/03/2015 | 23:07 uur »
Camera piloot zorgt voor duikvlucht vliegtuig
Redactie 23-03-2015 22:53 print

Door een ongelukkige fout van een piloot zijn 33 mensen aan boord van een toestel van de Britse luchtmacht gewond geraakt. De privécamera van de piloot kwam klem te zitten tussen een armleuning en de joystick, waardoor het toestel binnen een halve minuut meer dan een kilometer daalde.

De Britse krant The Daily Mail schrijft maandag dat het vliegtuig richting Afghanistan vloog, toen het op 9 februari de duikvlucht inzette. Door die scherpe daling werd militair personeel dat niet in de riemen zat rondgesmeten door het vliegtuig, net als de hete maaltijden die ze net hadden gekregen. De piloot kreeg het vliegtuig weer onder controle en landde tussentijds in Turkije.

Maandag werd duidelijk dat de camera van de piloot de boosdoener was. De man had foto's gemaakt en het Nikon-toestel weggelegd. Toen de piloot zijn stoel naar voren schoof, duwde de camera de joystick naar voren. De onderzoekers vinden het incident een "bijna-ongeluk dat de levens van 198 mensen in gevaar bracht".

Bron: ANP

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3007690/Dozens-injured-RAF-transport-plane-nose-dived-4-400ft-27-seconds-Captain-took-photographs-left-Nikon-camera-joystick-stuck.html
Twitter: @Thom762

"And covenants, without the sword, are but words, and of no strength to secure a man at all" Thomas Hobbes

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.