Auteur Topic: Afluisterapparaat bij overleg Hennis in Polen  (gelezen 3405 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

andré herc

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 1858
    • c-130herculesvrienden.nl
Afluisterapparaat bij overleg Hennis in Polen
« Reactie #16 Gepost op: 03/04/2015 | 10:30 uur »
vr 03 apr 2015, 09:31
 
WARSCHAU -
In een Pools restaurant waar minister Jeanine Hennis-Plasschaert een overleg had met haar Poolse collega Tomasz Siemoniak, is een afluisterapparaatje gevonden. Dat meldden Poolse media op basis van een tweet van Siemoniak.
 
De twee ontmoetten elkaar afgelopen woensdag. Voordat zij in het restaurant plaatsnamen, werd het pand grondig onderzocht. De agenten vonden een afluisterapparaatje, zo meldde Siemoniak. Die benadrukte dat „alle belangrijke gesprekken werden gevoerd op het ministerie van Defensie”, en niet in de eetgelegenheid.

Wie het afluisterapparaatje heeft geplaatst, is niet duidelijk. De zaak doet erg denken aan eerdere afluisterschandalen in Polen, die in 2014 de regering bijna de kop kostte. De toenmalige premier Donald Tusk en zijn regering kwamen onder vuur te liggen, toen gesprekken van ministers uitlekten. De opnames werden heimelijk gemaakt in dure restaurants in de Poolse hoofdstad Warschau.

telegraaf.nl
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 15 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.