Marechaussee arresteert verdachte van inbraken op marineschip in Vlissingen

Gestart door Ace1, 05/04/2015 | 12:29 uur

Laurens

Citaat van: Ace1 op 05/04/2015 | 12:34 uur
400 kasten openbreken, opgepakt en na verhoor op vrije voeten gesteld, waar gaan we naar toe in dit land? :sick:

Voorwaarden voor voorlopige hechtenis:

-gevaar voor vlucht (wanneer de verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats heeft in Nederland, bestaat er een gevaar dat de verdachte Nederland zal verlaten om aan de strafrechtelijk vervolging te ontkomen). Inmiddels wordt dit veelal (niet altijd) als vaste woon- verblijfplaats in Europa gezien.

-recidivegevaar (dat wil zeggen dat er gevaar is voor herhaling van de strafbare feiten, hetgeen kan blijken uit bijvoorbeeld het strafblad, of de ernst van het feit, maar ook omdat de verdachte binnen vijf jaar al meerdere keren onherroepelijk is veroordeeld wegens soortgelijke feiten)

-geschokte rechtsorde (de 'rechtsorde', dat wil zeggen de maatschappij/samenleving, is geschokt door de ernst van het feit, bijvoorbeeld verkrachting of moord. Op dit soort feiten is vaak een gevangenisstraf gesteld van 12 jaar of meer).

Oldenhave

Vrijgelaten in afwachtingen van zijn proces. Vasthouden tot het proces doet men alleen bij zware delicten of waarbij de verdachte het bewijs tegen hem nog kan laten verdwijnen. Daar is in dit geval geen sprake van en het kost de overheid heel veel geld om iemand een half jaar of langer vast te houden tot het proces.

Ace1

Citaat van: PZC op 05/04/2015 | 12:29 uur
De man is na verhoor in vrijheid gesteld en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

400 kasten openbreken, opgepakt en na verhoor op vrije voeten gesteld, waar gaan we naar toe in dit land? :sick:

Ace1

VLISSINGEN - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een 33-jarige man uit Vlissingen aangehouden. De man wordt verdacht van het openbreken van een groot aantal kasten in de hutten van marineschip HM Zeeland, vorig jaar. Dat meldt de Marechausse vrijdag. De man heeft bekend.
Het schip ging eind mei 2014 voor onderhoud naar een bedrijf in Vlissingen. Bij terugkomst van de bemanning op 23 juni 2014 werd ontdekt dat ruim 400 kasten in de hutten van het schip waren opengebroken. De buit bestond uit ongeveer 2600 euro in diverse valuta en persoonlijke bezittingen van de bemanningsleden.

Transacties

Onderzoek van de Marechaussee en het Openbaar Ministerie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de dader. Hij liep tegen de lamp toen hij buitenlands geld inwisselde. De hoogte van de transacties kwam overeen met het gestolen geld.

De verdachte, werkzaam op de werf in Vlissingen, heeft inmiddels bekend. Bij een onderzoek in zijn woning zijn diverse goederen, afkomstig van diefstal, aangetroffen.

De man is na verhoor in vrijheid gesteld en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

http://www.pzc.nl/regio/walcheren/marechaussee-arresteert-verdachte-van-inbraken-op-marineschip-in-vlissingen-1.4827926