Auteur Topic: Je oude kazerne nu  (gelezen 2392 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12290
Je oude kazerne nu
« Reactie #4 Gepost op: 03/08/2015 | 20:27 uur »
Voor de liefhebbers

Menig ex-dienstplichtig militair is opgelucht voor het laatst de kazernepoort uitgestapt, maar vraagt zich later toch af wat er van “zijn” kazerne geworden is. Je oude kazerne nu geeft voor een groeiend aantal voormalige Landmachtkazernes, en enkele van de Luchtmacht, antwoord op die vraag.

Alle besproken kazernes, op een uitzondering na afgestoten na de Koude Oorlog, hebben een fotogalerij die recente foto’s bevat zoveel mogelijk op volgorde van een wandeling over of om het kazerneterrein.
Van iedere kazerne worden de huidige toestand, de eventuele plannen voor de nabije toekomst en de geschiedenis beschreven. Tevens is er een kleine biografie van de naamgever opgenomen en bevatten sommige kazernes onder de knop archief een link naar een historische fotogalerij.

In Achtergronden worden de periodes die aanleiding gaven tot de bouw en afstoting beschreven. Tenslotte wordt er op de architectuurpagina's dieper ingegaan op kazernebouw en de toegepaste bouwstijlen. Ook is er een artikel opgenomen over de mogelijkheden en moeilijkheden om afgestoten kazernes een nieuwe bestemming te geven.

http://www.jeoudekazernenu.nl/

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 3 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.