Auteur Topic: actief dienende militair (mogelijk) overgelopen naar IS  (gelezen 6469 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mourning

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 6944
actief dienende militair (mogelijk) overgelopen naar IS
« Reactie #59 Gepost op: 03/09/2015 | 11:37 uur »

"Defensie: Nederlandse militair mogelijk naar IS

Een actief dienende Nederlandse militair is waarschijnlijk onlangs naar Syrië vertrokken om zich daar aan te sluiten bij terreurbeweging IS. Defensie heeft aanwijzingen daarvoor. Het gaat om een 26-jarige sergeant van de Koninklijke Luchtmacht.
 
Dat meldt het ministerie van Defensie in Den Haag donderdagochtend. Defensie heeft de militair geschorst en zijn toegang tot informatie, systemen en locaties ingetrokken. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen. Defensie zelf bekijkt eventuele schade of risico's die samenhangen met de functie van de militair en neemt waar nodig maatregelen. Het is de eerste keer dat een actief dienende Nederlandse militair uitreist.

'Het spreekt voor zich dat uitreizen en zich aansluiten bij IS onaanvaardbaar, en bovendien strafbaar is', stelt minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie). 'Elk geval van radicalisering is er één te veel. Het is wrang als blijkt dat iemand zich aansluit bij het kwaad, terwijl collega's hun leven wagen voor de vrijheid van een ander.'"

Lekker...
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 58 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.