Auteur Topic: Marechaussees bij Tweede Kamer klagen over te kleine wapens  (gelezen 7241 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nikehercules

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 3904
Marechaussees bij Tweede Kamer klagen over te kleine wapens
« Reactie #205 Gepost op: 14/12/2015 | 19:18 uur »
Marechaussees bij Tweede Kamer klagen over te kleine wapens

De marechaussees die het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag bewaken, vinden dat ze ondermaats zijn bewapend. Volgens de militaire vakbond VBM voelen de medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zich op dit moment een "schietschijf voor terroristen".

De Koninklijke Marechaussee nam in februari een aantal anti-terreurtaken over van de politie, waaronder de beveiliging van de Tweede Kamer. Bij dat gebouw dragen de marechaussees op dit moment een pistool, hetzelfde wapen dat agenten dragen.

Dat is niet genoeg, zegt Jean Debie, voorzitter van VBM. "Kijk naar de aanslagen in Parijs", zegt hij. "Wanneer marechaussees met zulk geweld wordt geconfronteerd, maken ze geen schijn van kans. Het is een onverstandig besluit om onze mensen met pistolen uit te rusten."

Bedreigend

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee zegt dat de bewapening wordt bepaald aan de hand van een analyse van de terreurdreiging. "Op dit moment betekent dat dat onze medewerkers pistolen dragen", zegt hij. De woordvoerder noemt de klachten over te kleine wapens "een verhaal van de vakbonden".

De Koninklijke Marechaussee beschikt wel over automatische geweren, maar deze mogen niet op straat worden gedragen. Volgens Debie heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie dat besloten, omdat machinegeweren er "agressief" kunnen uitzien.

link
http://nos.nl/artikel/2075165-marechaussees-bij-tweede-kamer-klagen-over-te-lichte-wapens.html


« Laatst bewerkt op: 14/12/2015 | 21:26 uur door Ros »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 204 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.