Auteur Topic: Als Belg in Nederlandse defensie  (gelezen 1991 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Wadec

  • Net nieuw hier
  • *
  • Berichten: 1
Als Belg in Nederlandse defensie
« Reactie #2 Gepost op: 11/01/2016 | 11:54 uur »
Beste

Mijn naam is De Clercq Wannes en ik woon in Belgie.

 Ik droom al langer van een carrière als piloot bij defensie.

Na verschillende infosessies te bezoeken en zoveel mogelijk informatie te vergaren hadden ze mij uiteindelijk gezegd dat de opleiding
als piloot zeker en vast haalbaar was voor mij. Tot ze mij vroegen hoe goed mijn zicht was. In Nederland is er een maximale afwijking van -2/+2 en daarom had ik er nog hoop in dat erin belgie ook een kleine afwijking toegelaten ging zijn (aangezien ik aan beide ogen -1,25 heb).

Spijtig genoeg moet je zicht in belgie 10/10 zijn. Toen ik had voorgesteld om een operatie te ondergaan, hadden ze mij verteld dat het zelfs na een operatie nog steeds niet toegelaten was.

Daarom ben ik op zoek gegaan om eventueel in Nederland te gaan studeren. Ik heb via e-mail contact gehad met een sergeant maar deze kon mij ook niet echt verder helpen.

Daarom volgende vraag: is het mogelijk om als Belg binnen het jaar toelating te krijgen om in Nederland te studeren bij defensie? (Er werd mij gezegd dat ik eerst 4 jaar in Nederland moest wonen, om zo de Nederlandse nationaliteit te krijgen en om dan pas te kunnen studeren).

Ik word 23 dit jaar dus 4 jaar kan ik zeker niet meer wachten.

Alvast bedankt!

« Laatst bewerkt op: 11/01/2016 | 13:27 uur door Wadec »

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.