Internationale ontwikkelingen op onderzeebootgebied.

Gestart door Zeewier, 21/04/2017 | 10:51 uur

Stoonbrace

Het is gewoon strategisch niet handig gespeeld. Je kan Frankrijk goed gebruiken in de Pacific.

Huzaar1

Citaat van: Thomasen op 18/09/2021 | 08:27 uur
Ja?
Als België morgen een persconferentie aankondigt en daar vervolgens bekend maakt dat ze 3 F110 kopen omdat het ASWF niet voldoet. En tevens alles vwb fregatten samen gaat doen met de Britten. Dan vinden wij dat 'wel prima'?

We zijn een behoorlijk nuchter volkje. Maar ben benieuwd of we dan ook zo lauw reageren als we nu stellen.

Nou, dit gaat meer over de hypocriete houding van Frankrijk. Natuurlijk zouden wij reageren. De Franssn doen nu alsof alleen barbaar Trump zoiets flikt en Frankrijk een heilig boontje is
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

Citaat van: Lex op 17/09/2021 | 22:32 uur
Frankrijk roept ambassadeurs uit VS en Australië terug vanwege defensiepact

Nu.nl, 17-09-2021, 22:22

Een overdreven reactie zoals verwacht van Parijs. Als een ander het doet mag het niet, maar als dit zelf bij een ander land hadden gedaan was er niets aan de hand geweest.

Lex

Frankrijk roept ambassadeurs uit VS en Australië terug vanwege defensiepact

Frankrijk heeft met spoed zijn ambassadeurs in de Verenigde Staten en Australië teruggeroepen voor overleg over het nieuwe defensiepact tussen die twee landen en het Verenigd Koninkrijk. Onderdeel van het akkoord is dat Australië een vloot van Amerikaanse nucleaire onderzeeërs koopt en daarvoor een onderzeebootorder van 40 miljard dollar met Frankrijk opzegt.

Minister Le Drian van Buitenlandse Zaken spreekt van "onaanvaardbaar gedrag" en benadrukt in zijn verklaring dat het terugroepen van ambassadeurs een "uitzonderlijke beslissing is".

De drie Angelsaksische landen gaan via een nieuw samenwerkingsverband informatie delen over geavanceerde technologieën en defensie. Het pact wordt gezien als een zet om één front te vormen tegen China.

Trumpachtig besluit
Australië sloot al in 2016 een overeenkomst met de Franse scheepbouwer Naval Group om een nieuwe onderzeevloot te bouwen. Die deal werd twee weken geleden nog opnieuw bevestigd.

Pas op woensdagochtend kreeg de Franse president Macron van de Australische premier Morrison te horen dat het onderzee-akkoord werd opgezegd, meldde persbureau AP op basis van anonieme bronnen eerder vandaag.

Le Drian reageerde gisteren woest op die bekendmaking. "Dit doen bondgenoten niet", zei hij. "Dit brutale en onvoorspelbare besluit doet me denken aan wat president Trump vroeger deed." Hij kreeg daarbij steun van EU-buitenlandcoördinator Borrell, die eveneens niet op de hoogte was van het Brits-Amerikaans-Australische onderonsje.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Marise Payne liet vandaag weten het Franse onbegrip te begrijpen. "Maar we zullen constructief blijven samenwerken met onze Franse collega's", verzekerde zij.

Nu.nl, 17-09-2021, 22:22

Lex

France recalls envoys after security pact row

France recalls ambassadors from US and Australia signalling fury at new security pact it described as "a stab in the back"
This breaking news story is being updated and more details will be published shortly. Please refresh the page for the fullest version.

https://www.bbc.com/news/world-europe-58604677

bergd

Citaat van: Umbert op 17/09/2021 | 16:41 uur
En dat hebben ze zelf nog nooit gedaan?
Ik had ooit een leidinggevende die zei dan, je hebt te hoge verwachtingen die je bij moet stellen. Heel vervelend maar is niet anders.

Dit is wel iets wat de Fransen pijn doet

Umbert


Huzaar1

Citaat van: bergd op 17/09/2021 | 16:03 uur
Franse reactie


Zo ken ik er nog een paar wat een 'bevriende natie' niet hoort te doen maar toch doet.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

bergd


Parera

#889
Citaat van: Ace1 op 17/09/2021 | 14:28 uur
Frankrijk kan nu eigenlijk alleen maar een versie van de Scorpene aanbieden. Die is voor Nederland niet interessant. De 212 CD E en de A26 zijn superieur in vergelijk met de Scorpene.

Dit moet voor defensie ook een opluchting zijn, ze kunnen de Fransen nu met goed fatsoen bedanken en verder gaan met de twee overige aanbieders.

Dat bedoelde ik, doordat de RAN een streep zet door het contract wordt de conventioneel aangedreven variant van de Barracuda weer een ''papieren boot'', net als overigens de A26 en Type 212 CD varianten die men aanbied.

Daarnaast loopt het vertrouwen in de Fransen nu wel een deuk op omdat de andere export klant er blijkbaar zo weinig vertrouwen meer in had dat het een compleet andere kant op gaat. Natuurlijk heeft de keuze voor SSN ook te maken met de dreiging van China in de regio maar de ondersteuning van de VS en UK heeft ze over de streep getrokken.

En ja Parijs zal haar nucleair voorgestuwde Barracuda nog proberen te slijten aan Australie, maar die gaan daar niet meer op in.

Nederland gaat zich niet laten verleiden tot de aankoop van een expirimentele onderzeeboot, vergeet niet dat de AIP installatie van de Fransen ook nog expirimenteel is en nog nergens operationeel ingebouwd is.

Ace1

Frankrijk kan nu eigenlijk alleen maar een versie van de Scorpene aanbieden. Die is voor Nederland niet interessant. De 212 CD E en de A26 zijn superieur in vergelijk met de Scorpene.

Dit moet voor defensie ook een opluchting zijn, ze kunnen de Fransen nu met goed fatsoen bedanken en verder gaan met de twee overige aanbieders.

Harald

Australia opened nuclear submarine discussions in March

The new submarine deal has opened a rift between Australia, the US and UK on the one hand and France on the other.

During a Q&A following his keynote speech at DSEI on 16 September, UK Defence Secretary Ben Wallace told delegates that Australia approached the UK about acquiring a nuclear submarine capability in March.

The news follows the announcement on 15 September of a trilateral security agreement between the UK, US and Australia – the cornerstone of which will be a project to build at least eight new nuclear powered conventionally armed submarines.

The deal marks the end of a previous Australian agreement to purchase 12 diesel-electric submarines from France's Naval Group, prompting French anger.

Announced jointly by US President Joe Biden and the prime ministers of the UK and Australia, the trio will begin work on an 18-month concept phase to hammer out requirements for the future Australian nuclear submarine.

Speaking at DSEI, Wallace said: 'Earlier today the Prime Minister made a statement to the House of Commons on another major international partnership that we are setting in motion.

'The AUKUS trilateral agreement with Australia and the United States will first and foremost support Australia in acquiring new nuclear-powered and conventionally armed submarines.'

Elsewhere Wallace said he understood French frustration at the news of the new submarine deal.

The cancelled Naval Group effort has suffered numerous setbacks as costs rose and questions were asked over industrial arrangements.

Wallace told delegates: 'I understand France's disappointment at the cancellation of the diesel-electric deal. It was a big deal. It was done in 2016... if it happened to us, I'd be deeply disappointed on behalf of the industries that I represent as the Defence Secretary.

'Of course, I would be disappointed, but fundamental this was about an Australian decision to changed its capability requirement, and it took that decision.'

https://www.shephardmedia.com/news/naval-warfare/dsei-2021-australia-opened-nuclear-submarine-discu/

Harald

hahahahaha ... google translate is toch altijd weer net ietsje anders met zijn "vertaling"  :P

Poleme

Citaat van: Lynxian op 17/09/2021 | 03:15 uur
( .... )
Maar inderdaad, dat alles kan overboord gegooid worden als Rutte en Macron het plots heel goed met elkaar kunnen vinden.
Rutte en Macron kunnen het al heel goed met elkaar vinden.   ;)

Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

Mourning

(laatste deel via Google Translate):

"Maar ik moet zeggen dat wat we zien van de Duitse informatie en geruchten over hun Type 212CD best interessant zou kunnen zijn, maar...

Dan zullen er zeker Nederlandse aanpassingen zijn en kan ook worden beïnvloed in het ontwerp, evenals de deelname van de Nederlandse industrie.
Dit zijn nog steeds belangrijke vraagtekens die men van tevoren moet weten."
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).