Auteur Topic: Defensie innovatie competitie 2018  (gelezen 846 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Huzaar1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 13862
Defensie innovatie competitie 2018
« Reactie #2 Gepost op: 22/06/2018 | 19:16 uur »
Defensie houdt ook dit jaar weer de Defensie Innovatie Competitie (DIC). Het ministerie vraagt het bedrijfsleven innovatieve producten of ideeŽn te ontwikkelen. Dit jaar moeten die ten gunste zijn voor underground warfare. De winnaar krijgt Ä 200.000 om van het innovatieve idee een demonstratiemodel te maken.

Het ondergrondse domein
De krijgsmacht is actief in 5 domeinen: land, lucht, zee (boven en onder water), cyber en de ruimte. Bij land wordt gedacht aan optreden op het maaiveld, maar 'het ondergrondse' kan daarbij ook van belang zijn, zelfs voor de hele krijgsmacht. Welke innovatie, gerelateerd aan het ondergrondse domein, levert binnen 5 jaar een bijdrage aan het militair optreden? Dat zijn vragen die aan het bedrijfsleven in de competitie worden voorgelegd.

De DIC 2018 start op donderdag 28 juni met een voorlichtingsdag op het Marine Etablissement in Amsterdam. Daar krijgen geÔnteresseerde bedrijven een uitgebreide toelichting. Tot 3 september mogen zij hun innovatieve ideeŽn indienen.

Uit de ingeleverde ideeŽn selecteert Defensie 5 finalisten. Zij lichten op 22 november hun ideeŽn toe voor de jury. Die bestaat uit VIPS van Defensie en daarbuiten.

https://youtu.be/oWuG6QH4528
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.