Auteur Topic: Korps Nationale Reserve strijkt neer bij Ritthem  (gelezen 1506 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Parera

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12492
Korps Nationale Reserve strijkt neer bij Ritthem
« Reactie #4 Gepost op: 21/07/2018 | 12:59 uur »
Korps Nationale Reserve strijkt neer bij RitthemRITTHEM - Steeds meer legergroen materiëel parkeert dezer dagen  bij het pand van de voormalige aannemerij Poelman, op de hoek van Zandweg en Ritthemsestraat in Ritthem. Sinds een week wappert er de vlag van het Korps Nationale Reserve (Natres) en hangt er een bord 'Nehalennia' boven de voordeur.

Wat voor eenheid van 30 Natres zich geïnstalleerd heeft in de net opgeknapte gebouwen die Harthoorn Vlissingen aankocht, kunnen voorlichters van Defensie niet zeggen. Evenmin is bekend waarmee de manschappen zich bezig gaan houden.

De reservisten worden voornamelijk ingezet voor beveiligingstaken en ondersteuning bij grote evenementen en militaire oefeningen. De aanwezigheid van Natres geeft de Ritthemse hoek nog meer een legergroen tintje. Even verderop aan de Ritthemsestraat, langs de paralelle Rammekensweg,  ligt al decennia een munitieopslagterrein van Defensie. De nieuwe militaire locatie ligt op een ruime steenworp afstand van het terrein waar de nieuwe marinierskazerne voorzien is.

[Bron: PZC / Foto: Ruben Oreel]


Ik ben benieuwd of dit een tijdelijke locatie is of dat men hier permanent intrekt of tot dat de nieuwe kazerne er staat. De nieuwe locatie is op +/- 1000 - 1500 m van de plek waar de MADR kazerne moet komen en waar het oude / huidige depot is van de NATRES.

Weet een van de forum leden meer?
« Laatst bewerkt op: 21/07/2018 | 13:02 uur door Parera »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 3 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.