Auteur Topic: BelgiŽ : amfibisch ambitie  (gelezen 1097 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

StrategNL

  • Gast
BelgiŽ : amfibisch ambitie
« Reactie #103 Gepost op: 17/09/2018 | 15:08 uur »
Met een beetje geluk kan de RDAM en Johan de Witt nog door worden verkocht aan een land in Zuid- America of Afrika beide schepen zijn geen 365 dagen op zee en daardoor hebben ze minder te verduren dan een Fregat of een OPV.
Vergeet onze zuiderburen niet binnen de Benelux. Een overname van de Johan de Witt zou zo maar eens in hun planning kunnen opkomen als ze straks echt richting de 2% BBP gaan investeren in hun defensie. De Belgen zijn al bezig met een mariniers-eenheid op te zetten. Kunnen ze ook uitbouwen. Ook in Belgie groeit het besef dat de veiligheid en welvaart verder van hun beschermt moet worden. En het grote en nog steeds groeiende belang van Antwerpen in deze. Ook nu met Brexit gebeuren.

De Duitsers gaan denk ik direct voor nieuw...LPDs of LHDs. En leren de kneepjes op onze marineschepen. Helemaal onbekend met amfibische operaties zijn ze niet, alleen wel op een kleinere schaal. Maar goed, dit is voor 2030 en later..einde van hun planningsperiode.

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 102 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.