Auteur Topic: Politie verijdelt terroristische aanslag in Nederland  (gelezen 2276 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Parera

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12528
Politie verijdelt terroristische aanslag in Nederland
« Reactie #17 Gepost op: 27/09/2018 | 19:24 uur »
Citaat
Politie verijdelt terroristische aanslag in Nederland, zeven mannen aangehouden

De politie heeft zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland. Drie van de mannen komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Huissen en een uit Vlaardingen. Ze zijn aan het eind van de middag aangehouden in Arnhem en Weert.

De jongste verdachte is 21 jaar oude, de oudste is 34. De spil in de groep is een 34-jarige man van Iraakse afkomst uit Arnhem. Hij werd in 2017 veroordeeld omdat hij naar het strijdgebied van IS wilde afreizen. Ook twee anderen zijn eerder om dezelfde reden veroordeeld.

In april 2018 begon een strafrechtelijk onderzoek naar de man van 34, met informatie van de AIVD. Hij zou een aanslag hebben willen plegen op een groot evenement in Nederland. De opzet was dat daar veel slachtoffers bij zouden vallen.

Het Openbaar Ministerie is er van overtuigd dat er met de aanhoudingen een terroristische aanslag is voorkomen. Het dreigingsniveau in Nederland blijft ongewijzigd.

[Bron: NOS ]


Citaat
Meerdere invallen in Arnhem: 'Vermoedelijk Syriëganger opgepakt'

In Arnhem zijn op meerdere plekken invallen gedaan in verschillende woningen. Bij één huis is de deur geforceerd en zijn rookbommen naar binnen gegooid.

Er zou een man zijn gearresteerd, meldt De Gelderlander. Het zou gaan om een 'vermeende Syriëganger'.

Boven de wijk Vredenhof en Malburgen-Oost vliegen politiehelikopters, zo is te zien op foto's en filmpjes.

De politie wil op dit moment niet reageren. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie zal later op de avond informatie geven over de verschillende invallen.

[Bron: RTL nieuws ]
Citaat
Terroristische aanslag verijdeld met arrestaties in Arnhem en Huissen

ARNHEM - In Arnhem, Huissen, Rotterdam en Vlaardingen zijn donderdag bij een gecoördineerde actie van de politie zeven mannen aangehouden. Het gaat daarbij om drie Arnhemmers, een man uit Huissen, twee mannen uit Rotterdam en een man uit Vlaardingen.

De mannen zouden een grote terroristische aanslag voorbereiden in Nederland, aldus het Openbaar Ministerie.

In Arnhem werden invallen gepleegd op de Stedumhof en in de Roompotstraat. Daarbij werd de deur geforceerd en zijn rookbommen naar binnen gegooid.

Boven Arnhem hingen politiehelikopters.

[Bron: De Gelderlander ]
Citaat
Zeven arrestaties voor plannen ’grote terroristische aanslag’ in Nederland

Zeven mannen zijn donderdag aangehouden in verband met het beramen van een ’grote terroristische aanslag’ in Nederland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

De mannen komen uit Arnhem (drie), Rotterdam (twee), Huissen (een) en Vlaardingen (een). De verdachten zijn aan het einde van de middag in Arnhem en Weert aangehouden.

Dit bericht wordt aangevuld.

[Bron: Telegraaf ]Foto via twitter.com @ArnhemGld
« Laatst bewerkt op: 27/09/2018 | 19:32 uur door Parera »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 16 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.