Auteur Topic: Vliegeropleiding luchtmacht dicht door te weinig instructeurs  (gelezen 1225 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 27689
  • SCITE CITO
Vliegeropleiding luchtmacht dicht door te weinig instructeurs
« Reactie #7 Gepost op: 07/02/2019 | 20:32 uur »
Vliegeropleiding luchtmacht dicht door te weinig instructeurs

De vliegeropleiding van de luchtmacht op vliegbasis Woensdrecht heeft nog maar zo weinig instructeurs dat de commandant van de basis de opleiding heeft stil gelegd.

Raymond Boere  07-02-19, 19:11 Laatste update: 19:38   
       
Volgens hem is het niet langer verantwoord om studenten op te leiden en moet er eerst een goed plan komen hoe de situatie kan worden verbeterd. Op de vliegeropleiding krijgen toekomstige piloten van de luchtmacht hun eerste trainingen. Daarna kiezen ze voor een specialisatie zoals vliegen op de nieuwe F-35 of Apache waar ze aanvullende opleidingen voor moeten doen.

Voorheen maakten instructeurs met hun studenten twee vluchten per dag. Het aantal instructeurs is afgelopen jaren echter zo teruggelopen, de bezettingsgraad is nog maar 70%, dat er nu drie keer per dag moet worden gevlogen om hetzelfde aantal studenten te kunnen onderwijzen. Dat gaat volgens commandant Ben Kamstra ten koste van de kwaliteit van de opleiding. Instructeurs hebben te weinig tijd om de lesstof met hun studenten te bespreken en dus heeft de commandant nu besloten om alle instructeurs en studenten vrijaf te geven. Volgende week moet er een nieuw plan liggen hoe de situatie kan worden verbeterd.

Vliegers en instructeurs klagen al langer over de in hun ogen hoge werkdruk door vacatures die niet kunnen worden vervuld. Ook bij het grondpersoneel dat de toestellen klaar moet maken zijn veel functies niet vervuld, bleek vorig jaar al toen de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht een bezoek bracht aan de basis.

https://www.ad.nl/binnenland/vliegeropleiding-luchtmacht-dicht-door-te-weinig-instructeurs~ade27dcd/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 6 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.