Auteur Topic: Fietsers vinden mitrailleur op fietspad: ‘Dit is toch onvoorstelbaar’  (gelezen 2612 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 13115
Fietsers vinden mitrailleur op fietspad: ‘Dit is toch onvoorstelbaar’
« Reactie #23 Gepost op: 20/06/2019 | 16:55 uur »
Op een openbaar fietspad door het militaire oefenterrein Marnewaard in Groningen hebben twee fietsers gisteren een machinegeweer aangetroffen. Het wapen stond opgesteld maar volgens het tweetal waren er geen militairen in de omgeving.

e maakten een foto en hebben hun niet alledaagse vondst gemeld bij de wachtcommandant van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne aan de Strandweg in het nabijgelegen Zoutkamp. ,,Dit is, ook al was er een oefening gaande, toch onvoorstelbaar", liet een van fietsers weten aan de website HogelandNieuws.

Aanvankelijk meldde Defensie dat de militair die het wapen had neergezet zich in de bosjes verdekt had opgesteld. Maar dat blijkt niet zo te zijn. ,,De schutter moest in het kader van de oefening het gebied snel verlaten. De mitrailleur is te zwaar om zomaar mee te nemen’', licht een woordvoerster toe. ,,Een toezichthouder, die niet aan de oefening deelneemt, houdt het wapen in zo’n geval in de gaten. Hij heeft de fietsers zien afstappen, een foto zien maken en daarna verder zien rijden.”

Waarom de toezichthouder niet ingreep, kan ze niet zeggen. Hij zou de mitrailleur geen moment uit het oog hebben verloren. Als de fietsers het wapen hadden aangeraakt, was hij volgens haar wel in actie gekomen. Waarom hij niet op de fietsers is afgestapt om ze tekst en uitleg te geven over de oefening, is niet duidelijk.

Volgens de woordvoerster konden de fietsers tijdens de oefening van de Koninklijke Marine veilig over het terrein rijden. ,,We maken bij oefeningen elke keer een afweging van de risico’s. De mitrailleur is echt. Er werd geschoten met oefenmunitie.’’

https://www.ad.nl/binnenland/fietsers-vinden-mitrailleur-op-fietspad-dit-is-toch-onvoorstelbaar~a8dda265/

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 22 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.