Auteur Topic: Plan invasie MH17-gebied last-minute afgeblazen  (gelezen 2576 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Parera

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12492
Plan invasie MH17-gebied last-minute afgeblazen
« Reactie #44 Gepost op: 03/03/2020 | 08:01 uur »
In de Telegraaf zijn 2 artikelen verschenen rondom de geplande invasie van de crashsite van de MH-17 waarbij Nederland samen met Australi├ź het gebied zou veiligstellen om de lichamen te kunnen bergen.


Plan invasie MH17-gebied last-minute afgeblazen
AMSTERDAM - Het Nederlandse leger had een uitgewerkt plan klaar om de rampplek van MH17 met duizend eigen en evenzoveel Australische militairen te omsingelen. Zo moest de locatie worden beveiligd om de berging van stoffelijke resten en forensisch onderzoek mogelijk te maken.

Dat vertelt Commandant Landstrijdkrachten Martin Wijnen in een exclusief interview met De Telegraaf aan de vooravond van het MH17-proces. De militairen stonden klaar voor vertrek en waren door hun commandant al gebriefd.

Flarden van informatie over de voorgenomen operatie lekten destijds uit, maar het is voor het eerst dat defensie officieel openheid van zaken geeft over de missie die er niet kwam.

De klus zou worden geklaard door de Luchtmobiele Brigade. Een bataljon uit Schaarsbergen zou met alleen wat er in hun rugzakken paste naar Oost-Oekraïne gaan en daar een aantal dagen blijven. De regering besloot in plaats van landmilitairen onbewapende marechaussees te sturen nadat de stoffelijke resten door rebellen waren overgedragen, waarmee een belangrijke reden voor de missie wegviel.

[Bron: Telegraaf ]

* Het topic heb ik hier geopend omdat ik niet direct een passend topic kon vinden en het eigenlijk ook meer gaat over een NL missie dan de Rusische expansie.

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 43 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.