Defense Department study calls for cutting 2 of the US Navy’s aircraft carriers

Gestart door Zander, 20/04/2020 | 23:59 uur

Huzaar1

Huidige optreden en focus maakt ze veel en veel te kostbaar om in een conflict in te zetten met enige high risk. Onvervangbaar, enorm duur en veel te groot. Inmiddels zijn wapensystemen zoals dr chinezen ooit nog eens een filmpje van hebben gemaakt zo ver ontwikkeld dat ze daarmee redelijk eenvoudig uit te schakelen zijn.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

Citaat van: Huzaar1 op 21/04/2020 | 08:37 uur
? Nee totaal als verwacht. Hebben we op dit forum ook al vaker besproken.
Carrier tijdperk as it is is ook voorbij.

Mocht de USN dit advies opvolgen dan is de kans alsnog groot dat er wel andere type schepen bijkomen met bijvoorbeeld de focus op ''drones''.

In de jaren '70 had de USN plannen voor een Sea Control Ship, dit was een kleine ASW carrier met ruimte voor 3 Harrier jets, 3 SH-2 Sea Sprite helikopters en 14 Sea King ASW helikopters.
Deze schepen zijn er nooit echt gekomen maar Spanje heeft later wel de plannen gebruikt voor hun carrier ''Príncipe de Asturias'' met als toevoeging o.a. een skyjump voor de harriers. Ook het Thaise zusterschip heeft gebruik gemaakt van de originele plannen van de USN.



Het concept had een lengte van 190 m en een waterverplaatsing van iets minder dan 14.000 ton. Dit afgezet tegen de carriers van dezelfde generatie (Nimitz klasse) 333 m en 106.000 ton.

Dit concept is iets wat zo van stal gehaald kan worden en waarbij de Harriers en Sea Kings vervangen kunnen worden door UAS's, de helikopters zou ik persoonlijk wel bemand houden (SH-2's) voor SAR taken en ondersteuning.
De Amerikanen hebben met de MQ-25 Stingray al een kist die inzetbaar is vanaf de huidige generatie carriers maar door het EMALS systeem is het mogelijk dit veel compacter te bouwen dan de stoomvariant.

Het oude concept is niet meer wat er tegenwoordig zou passen want deze schepen kun je door hun formaat ook uitrusten met een pakket wapens in de vorm van een VLS.

Een nog kleinere variant is ook overwogen in de jaren '70 op basis van een aangepaste hull van de Spruance klasse destroyers.



Met een LOA van 185 m en breedte van 20 m  kon dit schip 12 middelzware helikopters meenemen of 8 middelzware helikopters  + 4 Harrier jets.

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"